Procuratura americană acuză trei chinezi că au atacat cibernentic Siemens, Trimble și Moody’s, pentru a fura secrete de afaceri

Procuratura americană acuză trei chinezi că au atacat cibernentic Siemens, Trimble și Moody’s, pentru a fura secrete de afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2017

Procuratura americană a pus sub acuzare trei cetățeni chinezi, asociați unei companii de securitate cibernetică din China, pentru că ar fi atacat informatic companiile Siemens și Trimble și agenția de evaluare financiară Moody’s Analytics, pentru a fura secrete de afaceri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit acuzațiilor, prezentate la un tribunal federal din Pittsburgh, Pennsylvania, cei trei ar fi lansat ”atacuri cibernetice coordonate și neautorizate”, în perioada 2011-2017, scrie News.ro.

Acuzații sunt Wu Yingzhuo, Dong Hao and Xia Lei, proprietari, angajați și asociați ai Guangzhou Bo Yu Information Technology Company, din Guangzhou,  sudul Chinei, care oferă servicii de securitate cibernetică.

VIDEO Adobe va folosi inteligența artificială în următoarea versiune de Photoshop CITEȘTE ȘI VIDEO Adobe va folosi inteligența artificială în următoarea versiune de Photoshop

Doi oficiali guvernamentali americani au declarat că Guangzhou Bo Yu, cunoscut și sub numele de Boyusec, are legături cu Unitatea 61398 s Armatei de Eliberare a Poporului și că majoritatea, dacă nu toate operațiunile de atacuri cibernetice sunt susținute și coordonate de stat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang, a declarat marți, într-o conferință de presă, că detaliile cazului nu sunt clare, el adăugând că China se opune acțiunilor hackerilor și vrea să colaboreze cu alte state pentru a asigura securitatea globală.

În mai 2014, procuratura din Pittsburgh a pus sub acuzare cinci ofițeri ai unității secrete 61398 pentru atacuri cibernetice împotriva unor companii americane din industria nucleară, a metalurgiei și cea a energiei solare. În urma inculpărilor, Beijingul a avertizat că va reacționa dacă Washingtonul va continua cu acuzațiile respective.

Procurorul șef al Pennsylvaniei de Vest, Soo C. Song, a spus că au fost emise mandate de arestare pentru cei trei bărbați, dar că acest caz nu este considerat ca un atac cibernetic sponsorizat de stat.

”Nu este un element sau subiect al acestei inculpări, faptul că atacul cibernetic ar fi susținut de stat. Cu toate acestea, Divizia de Securitate Națională a Departamentului de Justiție s-a implicat în acest caz”, potrivit documentelor acuzării.

Hackerii au monitorizat corespondența pe email a unui economist al Moody’s, au furat date de la diviziile de transporturi, tehnologie și energie a grupului german Siemens și au țintit compania americană Trimble, care dezvolta un sistem nou, mai precis, prin satelit, pentru navigație, arată documenele.

În 2015, președintele american Barack Obama și președintele chinez Xi Jinping au încheiat un acord care interzice ambelor țări să fure proprietate intelectuală în beneficiul firmelor locale. Oficiali americani au declarat că există informații clasificate potrivit cărora hackerii chinezi au început să încalce mai des acest acord.

Grupul de hackeri, cunscut sub numele de ”Gothic Panda”,  ar fi fost activ încă din 2007 și până în luna septembrie și ar fi avut ca ținte companii din industria aerospațială, apărare, chimică, energetică, financiară, sănătate și transporturi din Marea Britanie, Franța, Hong Kong, SUA și alte țări occidentale.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
trimble