Samsung anunță dezvoltarea unei tehnologii care va duce la încărcarea bateriilor în doar 12 minute

Samsung anunță dezvoltarea unei tehnologii care va duce la încărcarea bateriilor în doar 12 minute
scris 29 nov 2017

Compania coreeană Samsung anunță că a reușit să creeze un material care va transforma radical bateriile folosite de dispozitivele mobile și mașini.

Samsung Advanced Institute of Technology și Samsung SDI, divizia care produce acumulatori și ecrane, împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Seul au reușit să creeze un material pe bază de grafen care îmbunătățește semnificativ bateriile actuale.

Folosind dioxidul de siliciu, oamenii de știință au sintetizat din grafen o formă 3D asemănătoare popcornului - un material cu adeziune mare și conductivitate ridicată. Rezultatul a fost numit “minge de grafen” și este un material unic pe care compania coreeană încearcă deja să-l breveteze.

Conform testelor de până acum, această “minge de grafen” va crește capacitatea bateriilor cu 45%, ceea ce înseamnă dispozitivele mobile, precum smartphone-urile, vor beneficia de o autonomie mai mare și că acestea vor putea făcute și mai subțiri decât în prezent.

Rețeaua blockchain IOTA s-a asociat cu Cisco, VW și alte companii pentru crearea unei piețe globale de date CITEȘTE ȘI Rețeaua blockchain IOTA s-a asociat cu Cisco, VW și alte companii pentru crearea unei piețe globale de date

În comparație cu bateriile actuale ce folosesc litiu-ion, o baterie bazată pe noul material va putea fi încărcată de 5 ori mai rapid. Asta înseamnă, conform celor de la Samsung, că un telefon cu încărcare rapidă va putea fi alimentat de la 0% la 100% în doar 12 minute.

Noua “minge de grafen” a celor de la Samsung nu se va transforma peste noapte în baterii care vor îmbunătăți semnificativ cea mai precară tehnologie folosită de dispozitivele mobile și mașini. Vor mai trece probabil câțiva ani până când se va întâmpla acest lucru.

Însă, spre deosebire de alte subiecte similare, aici este vorba de mult mai mult decât un simplu experiment. Este unul din primele comunicate oficiale ale unei mari companii de tehnologie care anunță o descoperire importantă în acest domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
baterii
grafen