Producătorii de cipuri din Taiwan vor respecta noile restricții ale SUA privind exporturile de tehnologie în China

Producătorii de cipuri din Taiwan vor respecta noile restricții ale SUA privind exporturile de tehnologie în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2022

Companiile producătoare de semiconductori din Taiwan acordă ” mare importanță” respectării legii, potrivit guvernului insulei, care a semnalat că producătorii vor respecta noile restricții impuse de SUA exporturilor de tehnologie, care urmăresc să împiedice dezvoltarea industriei cipurilor din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regulile anunțate vineri de administrația președintelui Joe Biden includ o măsură de a bloca accesul Chinei la anumite cipuri fabricate oriunde în lume cu echipamente americane, extinzându-le considerabil raza de acțiune în încercarea de a încetini progresele tehnologice și militare ale Beijingului, scrie News.ro.

Google vrea să dubleze vânzările de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Google vrea să dubleze vânzările de smartphone-uri

Taiwan, un mare producător de cipuri, găzduiește Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din lume și un furnizor important pentru companii, inclusiv Apple.

Într-o declarație ca răspuns la anunțul SUA, Ministerul Economiei din Taiwan a afirmat că firmele din Taiwan respectă legea.

”Industria semiconductoarelor din Taiwan deservește de mult clienții globali și acordă o mare importanță respectării legilor. Pe lângă respectarea legilor și reglementărilor interne, va coopera și cu nevoile clienților internaționali care plasează comenzi și cu normele clienților din țările lor”, se arată în comunicat.

Industria semiconductorilor din Taiwan este un lider tehnologic și continuă ”să își mențină un avantaj în competiția pentru comenzile internaționale”, a spus ministerul.

Guvernul continuă să mențină un contact strâns cu producătorii și îi sprijină în investițiile în extinderea fabricilor și în furnizarea de produse lumii pentru dezvoltare tehnologică, potrivit instituției.

TSMC a refuzat să comenteze regulile SUA, spunând că se află într-o perioadă liniștită înainte de câștigurile trimestriale de săptămâna viitoare.

Concurentul mai mic United Microelectronics a refuzat, de asemenea, să comenteze înainte de publicarea veniturilor sale la sfârșitul acestei luni.

Taiwanul are propriile sale preocupări cu privire la China, în special eforturile companiilor chineze de a bracona talentele în domeniul semiconductorilor și cunoștințele tehnice.

Guvernul restricționează strâns investițiile taiwaneze în cipuri în China, cel mai mare partener comercial al insulei.

Îngrijorările Taiwanului au crescut pe măsură ce China organizează exerciții militare regulate în apropierea insulei, în încercarea de a o forța să accepte suveranitatea Beijingului.

Statele Unite sunt cel mai important susținător internațional și furnizor de arme al Taiwanului, în ciuda absenței legăturilor diplomatice oficiale.

Ministrul Economiei din Taiwan, Wang Mei-hua, va vizita Statele Unite în această săptămână, pentru a răspunde la ceea ce biroul ei a numit ”preocupări” legate de lanțurile de aprovizionare și problemele geopolitice. Ea va vizita firme de tehnologie din SUA care sunt clienți importanți ai companiilor de semiconductori din Taiwan.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
taiwan