Proiect bipartizan în Congresul SUA pentru interzicerea platformei de socializare TikTok

Proiect bipartizan în Congresul SUA pentru interzicerea platformei de socializare TikTok
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2022

Senatorul republican Marco Rubio a anunțat un proiect de lege bipartizan pentru interzicerea popularei aplicații de socializare TikTok, crescând presiunea asupra proprietarului chinez ByteDance, pe fondul temerilor din SUA că aplicația ar putea fi folosită pentru a spiona americani și a cenzura conținutul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legea ar bloca toate tranzacțiile de la orice companie de socializare din sau sub influența Chinei și Rusiei, a anunțat biroul lui Rubio într-un comunicat de presă, adăugând că un proiect de lege însoțitor în Camera Reprezentanților a fost sponsorizat de congresmanul republican Mike Gallagher și democratul Raja Krishnamoorthi, scrie News.ro.

Twitter va avea o versiune fără reclame CITEȘTE ȘI Twitter va avea o versiune fără reclame

”Este îngrijorător faptul că, în loc să încurajeze administrația să-și încheie evaluarea TikTok în privința securității naționale, unii membri ai Congresului au decis să facă presiuni pentru o interdicție motivată politic care nu va face nimic pentru a promova securitatea națională a Statelor Unite”, a spus purtătorul de cuvânt al TikTok într-un comunicat, adăugând că TikTok va continua să informeze membrii Congresului cu privire la planurile care sunt ”în curs de desfășurare” pentru ”securizarea în continuare a platformei noastre în Statele Unite”.

Proiectul de lege vine pe măsură ce atenția asupra TikTok a crescut la Washington în ultimele săptămâni, după o încercare eșuată a administrației Trump de a interzice aplicația de partajare a videoclipurilor.

La o audiere de luna trecută, directorul FBI Chris Wray a declarat că operațiunile TikTok în SUA ridică preocupări de securitate națională, semnalând riscul ca guvernul chinez să folosească platforma pentru a influența utilizatorii sau a le controla dispozitivele.

Alabama și Utah s-au alăturat luni altor state din SUA care interzic utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale de stat și rețelele de computere din cauza problemelor de securitate națională.

În 2020, președintele de atunci, Donald Trump, a încercat să blocheze utilizatorii noi să descarce TikTok și să interzică alte tranzacții care ar fi blocat efectiv utilizarea aplicațiilor în Statele Unite, dar a pierdut o serie de bătălii în instanță pentru această măsură.

Comitetul pentru Investiții Străine din Statele Unite (CFIUS) al guvernului SUA, un organism puternic de securitate națională, a ordonat în 2020 ca ByteDance să cedeze TikTok, din cauza temerilor că datele utilizatorilor din SUA ar putea fi transmise guvernului comunist al Chinei.

CFIUS și TikTok sunt în discuții de luni de zile cu scopul de a ajunge la un acord de securitate națională pentru a proteja datele celor peste 100 de milioane de utilizatori ai TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua