Qualcomm dă în judecată mai mulți producători de componente iPhone pentru neplata unor redevențe

Qualcomm dă în judecată mai mulți producători de componente iPhone pentru neplata unor redevențe
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mai 2017

Qualcomm, cel mai mare producător de cipuri pentru smartphone, a dat în judecată mai multe companii care produc componente pentru iPhone și asamblează telefoanele Apple, pe motiv că nu au plătit redevențele pe care le datorau.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Mai exact, producătorul de cipuri acuză companiile taiwaneze Compal Electronics, Foxconn Technology Group, Pegatron și Wistron că au încălcat anumite acorduri legate de utilizarea brevetelor Qualcomm, refuzând să plătească redevențe pentru anumite tehnologii utilizate pentru iPhone și iPad.

La finele lunii aprilie, Apple a anunțat că nu va nu va mai plăti subcontractorilor săi redevențele pe care aceștia din urmă le datorează Qualcomm. Spre deosebire de alți producători de smartphone-uri, Apple nu a încheiat un contract de licențiere direct cu Qualcomm.

Marcom: Piața utilajelor de construcții din România se află la o treime din potențial, utilajele sunt extrem de îmbătrânite CITEȘTE ȘI Marcom: Piața utilajelor de construcții din România se află la o treime din potențial, utilajele sunt extrem de îmbătrânite

Qualcomm este un furnizor important atât pentru Apple, cât și pentru liderul pieței de smartphone-uri, Samsung, cele două companii aducând 40% din veniturile de 23,5 miliarde de dolari înregistrate de Qualcomm anul trecut.

În ianuarie, Apple a dat în judecată Qualcomm, acuzând producătorul de cipuri că a refuzat să îi acorde reduceri promise de 1 miliard de dolari. Compania condusă de Tim Cook susține că Qualcomm i-ar fi vândut cipuri doar cu condiția să plătească redevențe pentru brevetele deținute de companie, utilizând o politică de tipul “nu cumperi brevet, nu primești cip”.

Pe de altă parte, Qualcomm afirmă că Apple a încurajat diverse atacuri împotriva sa ale autorităților antitrust din mai multe țări, oferind informații false sau incomplete. Producătorul de cipuri a intentat, la rândul său, o acțiune în justiție împotriva Apple, pe motiv că gigantul tech refuză să recunoască valoarea tehnologiei pusă la dispoziție.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
iphone
apple
redevente
brevete
proces