Goldman Sachs: Capitalizarea Apple ar putea ajunge la circa 900 de milioane de dolari dacă iphone 8 va costa 1.000 de dolari

Goldman Sachs: Capitalizarea Apple ar putea ajunge la circa 900 de milioane de dolari dacă iphone 8 va costa 1.000 de dolari
scris 15 mai 2017

Apple a atins, săptămâna trecută, valori record la bursă, iar Goldman Sachs crede că acțiunile companiei ar putea crește în continuare substanțial dacă iPhone 8 va avea un preț de circa 1.000 de dolari, semnificativ mai mare decât modelul anterior. Astfel, Apple, care este deja lider global în funcție de capitalizarea bursieră, ar putea ajunge la o valoare de piață de circa 900 de milioane de dolari, informează MarketWatch și CNBC.

Goldman Sachs a confirmat calificativul “recomandat pentru cumpărare” (buy) pentru Apple și spune că lansarea unui iPhone mai scump în acest an se va reflecta în venituri peste așteptări. În ceea ce privește acțiunile companiei, ținta de preț a fost majorată de la 164 de dolari la 170 de dolari pe unitate, reprezentând un plus de față de închiderea de 10% față de închiderea de vineri.

“Primul iPhone de 1.000 de dolari oferă potențial de creștere. Ridicăm estimarea privind profitul pe acțiune în anul fiscal 2018/2019 peste consensul analiștilor. Deși estimarea privind numărul de unități vândute este în linie cu celelalt estimări, anticipăm o creștere semnificativă a prețului mediu de vânzare”, se arată într-o notă adresată clienților Goldamn Sachs, semnată de Simona Jankowski, analist al băncii.

Orange lansează, în vara aceasta, Orange Bank, bancă înființată prin preluarea pachetului majoritar la Groupama Banque CITEȘTE ȘI Orange lansează, în vara aceasta, Orange Bank, bancă înființată prin preluarea pachetului majoritar la Groupama Banque

Jankowski estimează că Apple va vinde telefoanele iPhone 8 de 128 GB și 256 GB pentru 999 de dolari, respective 1.099 dolari. Spre comparație, actualul iPhone 7 de 128 GB se vinde pentru 749 de dolari.

Totodată, Jankowski anticipează o creștere a prețului mediu de vânzare al telefoanelor iPhone de 16% în ritm anual, la 763 dolari, peste estimarea medie de pe Wall Street, de 675 dolari. Prognoza privind profitul pe acțiune a fost majorată de la 11 dolari la 11,5 dolari, în timp ce, în medie, Wall Street-ul anticipează că indicatorul se va situa la 10,4 dolari.

Săptămâna trecută, capitalizarea bursieră a Apple a depășit, pentru prima dată, 800 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
goldman sachs
bursa
capitalizare
iphone 8
iphone