Qualcomm lansează un nou cip pentru smartphone-urile ieftine

Qualcomm lansează un nou cip pentru smartphone-urile ieftine
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iun 2023

Cu cel mai nou chipset Qualcomm, smartphone-urile de buget vor dobândi mai multă performanță și autonomie, pe lângă conexiunile 5G, promite compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Qualcomm a prezentat chipset-ul Snapdragon 4 Gen 2, dedicat smartphone-urilor ieftine, pentru care a aduce 5G, o autonomie mai bună, încărcare mai rapidă și un procesor mai rapid.

Pentru acest chipset, Qualcomm a folosit un procesor Kryo, ale cărui frecvențe pot ajunge la 2,2 GHz, ceea ce reprezintă un modest spor de performanță față de versiunea anterioară.

IBM achiziționează o companie software pentru 4,6 miliarde dolari CITEȘTE ȘI IBM achiziționează o companie software pentru 4,6 miliarde dolari

Un alt aspect pe care producătorul american ține să-l scoată în evidență este viteza de încărcare oferită de noul său chipset. Smartphone-urile care-l vor folosi vor putea alimenta până la 50% din baterie în 15 minute.

Snapdragon 4 Gen 2 are suport pentru ecrane FHD+ cu 120 de cadre pe secundă și camere foto cu stabilizare electronică și autofocus mai rapid.

Nu puteau lipsi dintr-un produs lansat în 2023 funcțiile bazate pe AI. Qualcomm spune că noul său chipset va folosi inteligența artificială pentru a îmbunătăți lumina din fotografiile întunecate și pentru a facilita eliminarea fundalurilor.

Conexiunea 5G va fi posibilă prin intermediul modemului X61 integrat în noul chipset.

Primele smartphone-uri dotate cu Snapdragon 4 Gen 2 sunt așteptate să apară spre finalul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
chipset
smartphone