Raport: Hackerii legați de Coreea de Nord au atacat un număr record de platforme cripto

Raport: Hackerii legați de Coreea de Nord au atacat un număr record de platforme cripto
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

Hackerii legați de Coreea de Nord au atacat un număr record de platforme cripto în 2023, potrivit unui raport publicat miercuri de Chainalysis, citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele colectate din 2016 până în 2023 au arătat că Coreea de Nord a piratat anul trecut 20 de platforme cripto, cele mai numeroase din perioada analizat, potrivit firmei de analiză blockchain, scrie News.ro.

INFOGRAFIC The Economist: România va avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei în Uniunea Europeană, chiar până în 2028 CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC The Economist: România va avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei în Uniunea Europeană, chiar până în 2028

Hackerii afiliați Coreei de Nord au furat anul trecut puțin peste 1 miliard de dolari în criptoactive, sub recordul de 1,7 miliarde de dolari furați de hackerii afiliați Coreei de Nord în 2022.

”Atacurile cibernetice legate de Coreea de Nord au fost în creștere în ultimii câțiva ani, grupuri de spionaj cibernetic precum Kimsuky și Lazarus Group utilizând diverse tactici rău intenționate pentru a achiziționa cantități mari de active cripto”, a declarat Chainalysis miercuri.

Un alt raport, al firmei de informații blockchain TRM Labs, spune că hackerii legați de Coreea de Nord au furat  în 2023 cel puțin 600 de milioane de dolari în criptomonede.

În septembrie, FBI a confirmat că grupul Lazarus din Coreea de Nord a fost responsabil pentru furtul a aproximativ 41 de milioane de dolari în active criptografice din cazinoul online și platforma de pariuri Stake.com.

Pe 29 noiembrie, Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei din SUA a sancționat Sinbad.io, un mixer de monede virtuale care este un instrument cheie de spălare a banilor pentru Lazarus Group.

Mixerele criptografice sunt servicii care amestecă criptografii din diferite surse pentru a face tranzacțiile mai greu de urmărit.

BMW - audiat pentru manipularea emisiilor la unul din SUV-urile mărcii CITEȘTE ȘI BMW - audiat pentru manipularea emisiilor la unul din SUV-urile mărcii

OFAC a spus că Sinbad.io a fost responsabil pentru asistarea Grupului Lazarus în spălarea milioanelor de dolari în criptomonede furate din atacurile Horizon Bridge și Axie Infinity, printre altele.

Cercetările anterioare au arătat că hackerii afiliați Coreei de Nord au furat sute de milioane de criptomonede pentru a finanța programele de arme nucleare ale regimului.

De când Coreea de Nord a efectuat primul său test nuclear în 2006, statul a fost lovit cu mai multe sancțiuni ale Națiunilor Unite, menite să limiteze accesul regimului la sursele de finanțare necesare pentru a-și susține activitățile nucleare.

”Cu aproape 1,5 miliarde de dolari furați doar în ultimii doi ani, priceperea Coreei de Nord în hacking necesită vigilență și inovație continuă din partea întreprinderilor și a guvernelor”, a declarat TRM Labs în raportul său din 5 ianuarie.

”În ciuda progreselor notabile în securitatea cibernetică în rândul platformelor de tranzacționare și a colaborării internaționale sporite în urmărirea și recuperarea fondurilor furate, este probabil ca în 2024 să se înregistreze perturbări suplimentare din partea celui mai prolific hoț cibernetic din lume.”

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
coreea de nord
cripto