Capitalizarea bursieră a Microsoft a depășit pentru scurt timp 3.000 de miliarde de dolari în tranzacțiile de miercuri

Capitalizarea bursieră a Microsoft a depășit pentru scurt timp 3.000 de miliarde de dolari în tranzacțiile de miercuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

Capitalizarea bursieră a Microsoft a depășit pentru scurt timp 3.000 de miliarde de dolari, în timpul tranzacțiilor de miercuri, după ce acțiunile au urcat cu peste 1% și au ajuns la aproximativ 404 de dolari pe acțiune, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea capitalizării Microsoft vine la două săptămâni după ce compania a devansat Apple ca cea mai valoroasă companie listată public din lume, pe 12 ianuarie, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe în dolari, pentru prima dată anul acesta, cu obligațiuni pe 5 și 10 ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe în dolari, pentru prima dată anul acesta, cu obligațiuni pe 5 și 10 ani

Apple a revenit pe prima poziție, iar capitalizarea sa de piață a atins miercuri aproximativ 3.020 miliarde de dolari.

Acțiunile Microsoft au crescut cu peste 7% în acest an, deoarece investitorii rămân optimiști cu privire la investițiile companiei în inteligența artificială.

Analiștii de la Citi au spus că se așteaptă ca Microsoft să ofere previziuni solide pentru următorul său raport de venituri din trimestrul al doilea, parțial ca urmare a poziției sale de lider în AI generativă.

Analiștii și-au ridicat estimările și prețul țintă al acțiunilor și au reiterat ratingul de cumpărare pentru acțiunile Microsoft, într-o notă de miercuri.

În mod similar, analiștii de la Morgan Stanley sunt de părere că poziționarea și contribuțiile Microsoft legate de AI generativă ”devin și mai puternice”, potrivit unei note de marți.

Ei și-au revizuit în urcare prețul țintă al acțiunilor Microsoft la 450 dolari, de la 415 dolari și au spus că ”rămîn încrezători în avantajul estimărilor noastre consensuale de mai sus”.

Microsoft va raporta veniturile din al doilea trimestru al anului fiscal 2024 pe 30 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
capitalizare