Reddit amenință administratorii forumurilor cu destituirea

Reddit amenință administratorii forumurilor cu destituirea
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iul 2023

Pentru că etichetele NSFW aplicate forumurilor în semn de protest afectează veniturile companiei, Reddit spune că va renunța la administratorii care nu le vor scoate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Reddit a trecut la amenință în saga inițiată de mărirea exagerată a prețurilor pentru accesul API-urilor și încearcă să intimideze administratorii care încă protestează.

Multe aplicații terțe pentru Twitter au încetat să mai funcționeze de la 1 iulie, întrucât nu-și permit să plătească noile tarife care le-au fost impuse de Reddit și care sunt și de ordinul zecilor de milioane de dolari pe lună.

Threads, noua rețea socială Meta, are deja peste 10 milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Threads, noua rețea socială Meta, are deja peste 10 milioane de utilizatori

În același timp, protestul declanșat de administratorii Reddit, care moderează și gestionează benevol forumurile platformei sociale, continuă.

Una dintre formele de protest folosite de administratori a fost aplicarea etichetei NSFW (care desemnează conținutul pentru adulți) forumurilor de care se ocupă.

Marcarea unui forum ca NSFW are două efecte - restricționează accesul și blochează afișarea reclamelor (pentru ca brandurile să nu fie asociate cu conținutul necorespunzător).

Al doilea efect - blocarea reclamelor pe multe forumuri - a creat în mod special supărare la nivelul conducerii Reddit, care își vede scăzând veniturile din reclame în anul în care compania urmează să fie listată la bursă.

În acest context, Reddit a contactat administratorii rebeli și i-a amenințat cu destituirea în cazul în care nu scot etichetele NSFW.

Reddit și Twitter sunt platformele sociale care, în ultimul an, și-au înfuriat utilizatorii prin deciziile luate. Așa s-a născut Threads, clona de Twitter a celor de la Meta, și de asta cresc în popularitate rețelele sociale descentralizate (precum Bluesky, Lemmy sau Squabbles), unde au început să migreze deja o parte a utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
administratori
forumuri
nsfw