Remote control productions, companie condusă de unul dintre fondatorii Chimera Entertainment, și-a deschis subsidiară în România

Remote control productions, companie condusă de unul dintre fondatorii Chimera Entertainment, și-a deschis subsidiară în România

Sursa foto: Facebook/rcp

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 apr 2017

Compania germană remote control productions (rcp), cea mai mare rețea independentă de creatori de jocuri și aplicații pentru jocuri din Europa, și-a deschis a doua sa subsidiară internațională la București. Conducerea remote control productions România va fi asigurată de Bogdan Oprescu, cofondator și director general al startup-ului Big Blue Studios.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Expansiunea pe piețele internaționale este un obiectiv important pentru rcp, iar România "se potrivește perfect" cu planurile companiei, a declarat, într-un comunicat, Hendrik Lesser, fondatorul rcp și cofondator al Chimera Entertainment, studioul din spatele RPG-ului pentru mobil Angry Birds Epic, joc descărcat de peste 90 milioane de ori.

Alături de Chimera Entertainment, pe lista membrilor rcp se află alte 12 studiouri de jocuri din Germania, Austria și Finlanda, printre care Stillalive Studios, dezvoltatorul "Son of Nor", Aesir Interactive și Redox.

Facebook lucrează la două proiecte desprinse din filmele SF: tastarea cu gândul și auzul prin piele CITEȘTE ȘI Facebook lucrează la două proiecte desprinse din filmele SF: tastarea cu gândul și auzul prin piele

Prima companie românească care se va alătura rcp va fi anunțată în curând, arată rcp în comunicat. Pe piața locală a dezvoltatorilor de jocuri activează în prezent circa 50 de studiouri independente, majoritatea din București.

Fondată la Munchen în 2005, rcp se ocupă cu dezvoltarea, producerea și promovarea jocurilor video și a aplicațiilor pentru jocuri. Printre serviciile oferite se numără finanțarea și instruirea startup-urilor și a studiourilor specializate în dezvoltarea de jocuri pentru toate platformele majore – PC, consolă, mobil și browser -, portofoliul de clienți incluzând nume precum Rovio Entertainment, creatorul francizei Angry Birds, Ubisoft, Astragon, ProSiebenSat.1 Games, Gamevil, Intel, dar și Volkswagen și Audi.

România este a doua țară din afara Germaniei pentru rcp. Prima subsidiară internațională a fost înființată anul trecut în Finlanda. Bogdan Oprescu, cel care conduce biroul din România, a lucrat anterior pentru Ubisoft și CI Games. În 2014, Oprescu și-a deschis propriul studio de jocuri, Big Blues Studios, start-up înființat împreună cu programatorul Cristian Tudor.

viewscnt
Afla mai multe despre
remote control productions
rcp
subsidiara
bogdan oprescu