Respinsă în Occident de la construcția rețelelor 5G, Huawei a încheiat cu Ungaria un acord de cooperare pe termen lung

Respinsă în Occident de la construcția rețelelor 5G, Huawei a încheiat cu Ungaria un acord de cooperare pe termen lung
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2021

Ministrul inovării și tehnologiei din Ungaria, László Palkovics, și Colin Cai, directorul general al Huawei Technologies Hungary, au semnat o declarație de intenție privind cooperarea pe termen lung, care cuprinde transformarea digitală a învățământului, dezvoltarea rețelelor 5G și a celor fixe, precum și soluții de "smart city", potrivit agenției maghiare MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferințe organizate de compania Huawei, la Budapesta. Potrivit comunicatului remis de Huawei Technologies, conferința Tech4Green - Digital Power Summit a evidențiat importanța unor noi tehnologii precum inteligența artificială, cloud-computing sau Big Data, în perspectiva evoluției spre neutralitatea climatică, citează Rador.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Potrivit comunicatului, László Palkovics, ministrul Inovării și Tehnologiei, a subliniat în prezentarea sa că, pentru Ungaria, cele mai importante tehnologii sunt legate de digitalizare și tehnologii verzi care îmbunătățesc eficiența energetică.

László Palkovics a afirmat că una dintre cele mai importante tehnologii ale viitorului va fi cea a acumulatoarelor, a stocării energiei, iar Ungaria și-a stabilit obiectivul de a deveni al doilea stat membru din UE, după Germania, din punctul de vedere al capacității de producție în acest sector.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

În legătură cu Strategia privind inteligența artificială, ministrul ungar a arătat că o parte semnificativă a aplicațiilor și platformelor IA se ocupă deja de modalitățile de utilizare a inteligenței artificiale în domeniul economiei verzi.

În documentul semnat se precizează că Huawei va continua să lucreze în strânsă legătură cu instituțiile de învățământ naționale din Ungaria, sprijinind dezvoltarea învățământului digital prin inovare și transfer de cunoștințe.

Compania susține învățământul superior din Ungaria prin testarea și lansarea unor soluții pentru campusuri inteligente, continuă să dezvolte sisteme Wi-Fi și rețele de bandă largă în instituțiile de învățământ și oferă soluții de colaborare inteligentă și de desktop virtual pentru a crește eficiența învățământului la distanță.

De asemenea, Huawei va continua să sprijine pregătirea inginerilor IT talentați, în total aproximativ 2.000 de studenți maghiari, în cadrul universităților ungare, potrivit unui acord semnat cu ministerul în 2019.

Compania s-a angajat pentru accelerarea utilizării comerciale a tehnologiei 5G, astfel încât toate sectoarele industriale interne să poată beneficia de avantajele celei de-a patra revoluții industriale, Industria 4.0. Prin acordul de cooperare, Ministerul Inovării și Tehnologiei s-a angajat să asigure în continuare un mediu de afaceri deschis și nediscriminatoriu pentru dezvoltarea rețelelor de generația a 5-a în Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
ungaria