Rețeaua Digi Mobil acoperă peste 98% din teritoriul Bucureștiului și al județului Ilfov

Rețeaua Digi Mobil acoperă peste 98% din teritoriul Bucureștiului și al județului Ilfov
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 4 mar 2016

Rețeaua de telefonie mobilă 3G a RCS&RDS acoperă peste 98% din suprafața Bucureștiului, precum și a județului Ilfov, la nivel de semnal exterior, a anunțat operatorul telecom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rețeaua 3G Digi Mobil este dezvoltată în benzile de 900 Mhz și 2.100 Mhz și este completată de rețeaua 4G cu o acoperire de 89% în București și 30% în Ilfov, la nivel de semnal exterior.

Operatorul spune că acoperirea de tip exterior a rețelei 3G Digi Mobil a crescut cu 10% de la începutul anului trecut, la peste 94% din populație la nivelul țării.

“Astfel, începând de vineri, 4 martie, în zonele menționate nu va mai fi disponibil roaming-ul național și, pentru a beneficia de rețeaua Digi Mobil, clienții companiei trebuie să selecteze rețeaua 3G pe modul automat din meniul telefonului. Rețeaua Digi Mobil, atât 3G cât și 4G, este într-un proces continuu de extindere, atât în mediul urban cât și rural, astfel încât aria de acoperire și experiența de utilizare ale serviciului Digi Mobil pentru voce și date mobile să fie îmbunatățite constant”, se arată într-un comunicat al RCS&RDS remis Profit.ro.

În urma unui contract încheiat în aprilie 2014 pentru doi ani, RCS&RDS are acces la rețeaua Vodafone Romania pentru trafic de voce și date la nivel național.

Operatorul spune în comunicat că va continua să investească  accelerat în dezvoltarea rețelelor 3G și 4G în cât mai multe localități, atât pentru acoperirea de exterior cât și de interior, astfel încât de serviciile mobile să acopere din ce în ce mai mulți utilizatori.

RCS&RDS a lansat, la 1 octombrie 2015, servicii 4G  în 12 orașe, în baza unei licențe cumpărate de la 2K Telecom, firma fratelui deputatului Sebastian Ghiță.

Compania RCS & RDS este deținută indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari.

În 2014, compania a consemnat o cifră de afaceri de 2,31 miliarde de lei, în creștere cu 10% față de anul precedent, în timp ce pierderile au scăzut cu 5,2%, la 71 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rds&rcs
retea
telefonie mobila