Rețelele de socializare sporesc sentimentul de singurătate, potrivit psihologilor americani

Rețelele de socializare sporesc sentimentul de singurătate, potrivit psihologilor americani
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2017

Rețelele de socializare precum Twitter, Facebook și Pinterest sporesc sentimentul de izolare socială, deoarece îi fac pe utilizatorii lor să se simtă tot mai singuri, potrivit psihologilor americani, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un nou studiu sugerează faptul că o activitate de peste două ore, în fiecare zi, pe rețelele de socializare dublează riscul ca o persoană să experimenteze sentimentul de izolare socială, scrie News.ro.

Potrivit autorilor cercetării, expunerea utilizatorilor la reprezentările idealizate ale vieților celorlalți oameni generează, de asemenea, sentimentul de invidie.

Studiul a analizat și sentimentele utilizatorilor de pe alte rețele de socializare, precum Instagram, Snapchat și Tumblr.

”Nu știm deocamdată care este cauza principală - utilizarea rețelelor de socializare sau izolarea socială”, a spus Elizabeth Miller, profesor de pediatrie la Universitatea Pittsburgh, coautoare a studiului.

Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar CITEȘTE ȘI Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar

”Este posibil ca tinerii adulți care, inițial, se simțeau izolați din punct de vedere social să apeleze la rețelele de socializare. Sau ar putea fi posibil ca folosirea excesivă a rețelelor de socializare să îi facă să se simtă, cumva, izolați de lumea reală”, a adăugat ea.

Potrivit teoriilor avansate în acest studiu, cu cât o persoană petrece mai mult timp pe rețelele de socializare, cu atât acea persoană are la dispoziție mai puțin timp pentru interacțiunile sociale din lumea reală.

Utilizarea îndelungată a internetului poate să încurajeze, de asemenea, sentimentul de excludere, după vizualizarea fotografiilor unor prieteni care se bucură de un anumit eveniment la care utilizatorul nu a fost invitat.

Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor oferite de 2.000 de tineri adulți cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani.

”Aceasta este o chestiune importantă, care merită să fie studiată, deoarece bolile mintale și izolarea socială au atins niveluri epidemiologice în rândul tinerilor adulți. Suntem prin firea noastră ființe sociale, însă viața modernă tinde să ne compartimenteze, în loc să ne unească. Deși poate că pare că rețelele de socializare prezintă anumite oportunități pentru a umple acest vid social, cred că studiul nostru sugerează că ele nu sunt soluția la care au sperat oamenii”, a declarat Brian Primack, profesor la Facultatea de Medicină de la Universitatea Pittsburgh, coordonatorul cercetării.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
facebook