Rusia amenință că va bloca serviciul de mesagerie criptată Telegram, în cadrul luptei antiterorism

Rusia amenință că va bloca serviciul de mesagerie criptată Telegram, în cadrul luptei antiterorism
scris 23 iun 2017

Rusia a amenințat vineri că va bloca serviciul de mesagerie criptată Telegram, reproșându-i că nu furnizează informațiile prevăzute de lege, în condițiile în care autoritățile încearcă să își consolideze controlul asupra acestor servicii online în cadrul luptei antiterorism, relatează AFP.

Agenția rusă de reglementare a media și telecomunicațiilor, Roskomnadzor, a publicat pe site-ul său o scrisoare deschisă adresată fondatorului Telegram, Pavel Durov, care a înfruntat în trecut serviciile de informații ruse, scrie News.ro.

Agenția îi cere lui Durov să completeze un formular prin care să furnizeze informații privind compania sa care gestionează serviciul de mesagerie, pentru a „demonstra, pur și simplu, că Telegram este dispus să colaboreze conform legii ruse”.

EXCLUSIV Proprietarul Eurolines, Dragoș Anastasiu, negociază achiziția Happy Tour CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul Eurolines, Dragoș Anastasiu, negociază achiziția Happy Tour

„În cazul unui refuz de a-și îndeplini obligațiile (...), Telegram va fi blocat în Rusia”, a avertizat Roskomnadzor.

Avertismentul intervine în condițiile în care Parlamentul rus studiază un proiect de lege care obligă utilizatorii să se identifice prin numărul de telefon pentru a folosi serviciile de mesagerie.

Aceste măsuri sunt adoptate într-un context de neîncredere acută din partea autorităților față de aceste servicii populare, uneori dificil de controlat în cadrul luptei antiterorism.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
telegram