Samsung Electronics va analiza posibilitatea scindării în două companii

Samsung Electronics va analiza posibilitatea scindării în două companii
scris 28 nov 2016

Samsung Electronics va analiza posibilitatea scindării în două companii, așa cum a propus fondul activist american Elliott Management, potrivit unei surse citate de Seoul Economic Daily, transmite Reuters.

Scindarea ar permite moștenitorilor familiei fondatoare Lee să își consolideze controlul asupra liderului global al pieței smartphone-urilor, cel mai important activ al Samsung Group, scrie News.ro.

Elliott a propus scindarea companiei în octombrie, pentru a crește valoarea pentru acționari.

Board-ul Samsung Electronics se va întruni marți pentru a răspunde propunerilor Elliott.

VIDEO Căștile audio pot fi transformate în mijloace de spionare a utilizatorilor CITEȘTE ȘI VIDEO Căștile audio pot fi transformate în mijloace de spionare a utilizatorilor

Korea Exchange a solicitat Samsung să ofere luni informații despre planul de scindare.

Reprezentanții Samsung nu au fost disponibili pentru comentarii.

Fondul american de hedging vrea ca Samsung Electronics să se divizeze într-un vehicul holding, din motive de proprietate, și într-o companie operațională, să plătească dividende speciale de 26 de miliarde de dolari, să returneze investitorilor cel puțin 75% din fluxul de capital și să numească unii directori independenți.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung electronics