Samsung intenționează să investească 116 miliarde dolari în chipuri pentru a devansa Intel

Samsung intenționează să investească 116 miliarde dolari în chipuri pentru a devansa Intel
scris 24 apr 2019

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anunțat miercuri că intenționează să investească 133.000 miliarde woni (116 miliarde dolari) în următorul deceniu pentru a putea concura cu Intel Corp. și Qualcomm Inc. în producția de chipuri avansate, accelerându-și astfel eforturile pentru a dobândi un control și mai mare asupra industriei globale de semiconductori, transmite Bloomberg.

Samsung, care este deja lider mondial pe piața chipurilor de memorie, a precizat că intenționează să investească 11.000 miliarde woni (9,57 miliarde dolari) pe an până în 2030 în așa-numitele chipuri logice. În această perioadă grupul sud-coreean intenționează să creeze 15.000 de locuri de muncă în cercetare și producție pentru a deveni lider mondial pe un segment de piață dominat de rivalii săi americani, scrie Agerpres.

Operatori de telecomunicații reclamă operațiuni ale statului de îndepărtare a rețelelor aeriene pe anumite străzi din București CITEȘTE ȘI Operatori de telecomunicații reclamă operațiuni ale statului de îndepărtare a rețelelor aeriene pe anumite străzi din București

Grupul sud-coreean și-a dezvăluit planurile de investiții în aceeași săptămână în care a suferit un eșec pe piața telefoanelor mobile. Samsung a amânat, pe o perioadă nedeterminată, lansarea modelului Galaxy Fold, primul smartphone pliabil, după ce au apărut unele probleme cu ecranul acestui produs care era destinat să relanseze vânzările de smartphone.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
intel
chipuri