Samsung își va lansa propriul serviciu de streaming pentru jocuri în septembrie

Samsung își va lansa propriul serviciu de streaming pentru jocuri în septembrie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 aug 2019

Samsung va lansa un serviciu de streaming pentru jocuri înaintea Apple, Google și Microsoft, însă nu se poate compara ca nivel de complexitate și funcționalitate cu cele ale companiilor americane.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Serviciul de streaming al celor de la Samsung, care a fost anunțat în cadrul evenimentului a cărui vedetă a fost seria Galaxy Note 10, va fi disponibil pentru început doar pe aceste dispozitive și se va numi PlayGalaxy Link.

PlayGalaxy Link nu va fi un serviciu de streaming cu infrastructură online, pe bază de abonament. Acesta va funcționa doar în cadrul rețelei locale, pentru a face streaming de pe un PC cu Windows 10 și va fi gratuit - ca o motivație suplimentară pentru vânzarea celor două smartphone-uri.

Pentru acest serviciu, Samsung va folosi tehnologia contractată de la Parsec, un startup de gaming online din New York.

Cota de piață a iPhone în Europa a scăzut CITEȘTE ȘI Cota de piață a iPhone în Europa a scăzut

Conform celor două companii, utilizatorii dispozitivelor Note 10 vor putea face streaming pe telefon, cu o latență foarte mică, la jocurile instalate și procesate de un calculator cu Windows.

PlayGalaxy Link va include și aplicația de chat Discord, folosită în general de gameri pentru a-și coordona acțiunile comune din cadrul jocurilor.

Lansarea serviciului vine într-o perioadă în care mai multe mari companii se pregătesc să-și lanseze propriile servicii de jocuri.

Dintre acestea, Stadia al celor de la Google este cel care se apropie cel mai mult de ideea de cloud streaming, o idee care presupune ca accesul la jocuri care sunt procesate pe servere online și servite pe dispozitivele clienților asemenea unor filme interactive.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy
note
10
jocuri
streaming