Samsung păstrează Google ca motor de căutare pe smartphone-urile companiei

Samsung păstrează Google ca motor de căutare pe smartphone-urile companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 mai 2023

După ce, spre neliniștea șefilor Google, a luat în calcul trecerea la Bing, Samsung a decis, în cele din urmă, să păstreze Google ca motor de căutare implicit pe propriile smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Samsung a luat în calcul, conform unor surse din cadrul companiei, să schimbe motorul de căutare implicit al propriului browser web mobil și să treacă de la Google la Bing.

Review-ul intern realizat de Samsung pe această temă a creat îngrijorare în cadrul Google, nu pentru că ar fi cauzat vreo mare pierde a cotei de piață, ci pentru ar fi dat un semnal și ar creat o problemă de imagine.

Google va renunța treptat la cookie-uri, începând din 2024 CITEȘTE ȘI Google va renunța treptat la cookie-uri, începând din 2024

Însă, conform The Wall Street Journal, Samsung a renunțat la idee de teama stricării relației cu Google, de care depinde practic business-ul cu smartphone-uri al companiei coreene.

Asta arată, încă, o dată, ce putere are Google asupra producătorilor de smartphone-uri, chiar și când nu îi obligă să-i instaleze produsele prin clauze contractuale.

Browser-ul mobil dezvoltat de Samsung are sub 5% cotă pe piața smartphone-urilor, fiind departe de Safari, care are 27%, și, mai ales, de Chrome, care deține peste 61% din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
google
motor de căutate
smartphone