Șase din zece locuitori ai planetei au un telefon mobil. Experții avertizează asupra efectelor nocive ale aparatelor

Șase din zece locuitori ai planetei au un telefon mobil. Experții avertizează asupra efectelor nocive ale aparatelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2020

Aproape 4,8 miliarde de persoane dețin, în prezent, la nivel global, un telefon mobil, cu peste un miliard mai multe decât în anul 2016, reiese din datele publicate de Statista.com, platforma lider în date despre afaceri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest context, experții atrag atenția asupra posibilelor riscuri pentru sănătate pe care le pot avea radiațiile emise de aceste dispozitive, utilizate în mod excesiv, scrie Agerpres.

Astfel, psihologul Alexandru Pleșea afirmă că radiațiile electromagnetice pe care telefonul le primește de la aceste antene sub formă de radio-frecvențe neionizate afectează în timp țesutul pe lângă care stă.

YouTube a câștigat peste 15 miliarde de dolari în 2019 din reclame CITEȘTE ȘI YouTube a câștigat peste 15 miliarde de dolari în 2019 din reclame

"Este ca și cum am scurtcircuita la frecvența mică un grup de celule umane (...) De departe copiii sunt mai afectați decât adulții în folosirea excesivă. Sistemul lor nervos în creștere continuă este faultat de aceste radiații și țesutul lor celular sau osos nu se dezvoltă în parametrii normali de creștere. Acest lucru se observă, din păcate, cu ochiul liber: vedem tot mai mulți copii care nu reușesc să adoarmă nici după miezul nopții, mereu obosiți, care nu reușesc să se concentreze și care preferă să își petreacă foarte mult timp cu telefonul în mână. Pe lângă 'posibilele' efecte adverse ale acestuia, partea bună a telefonului este că stă unde îl punem noi, nu vine după noi, nu ne strigă. Noi alegem frecvența și durata folosirii acestora, iar efectele au puterea să schimbe la nivel celular, psihologic și evolutiv mai multe aspecte de care nu suntem cunoscători încă. Măcar o dată pe an, timp de câteva zile, să ne deconectăm total de tehnologie, să petrecem timp de calitate în natură, alături de cei dragi, cu care să comunicăm verbal și emoțional, iar mai apoi putem să cântărim starea noastră psihică și mentală 'post-cură'", explică Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții.

Potrivit Statista.com, peste 61% dintre locuitorii planetei, adică 4,78 miliarde de persoane, dețin un telefon mobil, iar 45,12% (3,5 miliarde) au un smartphone, cu peste un miliard mai multe persoane decât în anul 2016, potrivit Statista.com.

viewscnt
Afla mai multe despre
statista.com
telefon mobil