Șeful Orange, achitat de acuzațiile de complicitate la fraudă

Șeful Orange, achitat de acuzațiile de complicitate la fraudă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2019

Un tribunal francez a stabilit marți că directorul general al Orange, Stephane Richard, nu este vinovat de complicitate la fraudă, ceea ce-i permite să rămână în fruntea companiei de telecomunicații, transmite Reuters.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

 

Anterior, un procuror francez a cerut trei ani de închisoare pentru presupusa implicare a lui Stephane Richard într-un dosar de arbitraj care a permis în 2008 omului de afaceri Bernard Tapie să primească despăgubiri în valoare de 400 milioane de euro pentru soluționarea unui litigiu cu Crédit Lyonnais 

Belgia, amendată cu 5.000 de euro pe zi pentru întârzieri în introducerea rețelelor broadband CITEȘTE ȘI Belgia, amendată cu 5.000 de euro pe zi pentru întârzieri în introducerea rețelelor broadband

Cazul, cunoscut și ca “Afacerea Tapie“, vizează un proces de arbitraj, anulat în 2015 de Curtea de Apel din Paris, în urma căruia  Bernard Tapie a încasat 403 miliarde de euro de la statul francez, fiind condamnat ulterior să restituie suma. Și Christine Lagarde, nominalizată recent la conducerea Băncii Centrale Europene, a fost găsită vinovată de neglijență în serviciu cu privire la arbitrajul decis în favoarea lui Bernard Tapie. 

Board-ul Orange nu a numit un director interimar pe durata procesului, dar a transmis, în luna decembrie, că directorii adjuncți Ramon Fernandez și Gervais Pellissier au „aceeași putere” ca șeful lor.

Statul francez controlează circa 23% din Orange.

viewscnt
Afla mai multe despre
stephane richard
ornage
sef orange
director orage
proces orange
arbitraj tapie
tapie
lagarde