Șeful Samsung își cere scuze pentru reducerea performanței propriilor smartphone-uri

Șeful Samsung își cere scuze pentru reducerea performanței propriilor smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mar 2022

Samsung vrea să lase în urmă scandalul cu Game Optimizations Service și emite scuze oficiale chiar prin intermediul șefului companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scandalul reducerii intenționate a performanței dispozitivelor Galaxy a făcut inclusiv obiectul discuțiilor din cadrul conferinței trimestriale cu investitorii, unde CEO-ul Jong-Hee Han și-a prezentat scuzele.

Acesta spune că Samsung nu a luat în considerare preocupările utilizatorilor atunci când a decis să-și încetinească telefoanele și tabletele din seriile Galaxy și promite că Samsung își va asculta mai atent utilizatorii pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple.

Facebook și-a făcut cont de TikTok CITEȘTE ȘI Facebook și-a făcut cont de TikTok

Scandalul a început când utilizatorii din Coreea de Sud au observat că foarte multe aplicații rulează mai încet decât ar trebui să le permită dotările tehnice ale telefoanele și tabletelor.

S-a descoperit apoi că Game Optimizations Service, un instrument despre care Samsung spunea că optimizează performanța în timpul jocurilor, făcea același lucru și în cazul a aproximativ 10.000 de aplicații.

Practic, GOS tăia din performanța promisă de producător pentru a convinge oamenii să cumpere dispozitivele Galaxy, cu scopul obținerii unei autonomii mai bune. Dacă autonomia ar fi fost mai bună de la început, Samsung nici nu ar fi avut nevoie să apeleze la așa ceva.

S-a dovedit, în cele din urmă, că Samsung a premeditat totul, când s-a constatat că erau exceptate de la reducerea performanței benchmark-urile, care testează sintetic performanța dispozitivelor, pentru ca acestea să afișeze adevăratul nivel al componentelor.

Recent, Samsung a lansat în Coreea de Sud un patch care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a opta între performanță maximă sau autonomie mai bună.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy
smartphone