Vodafone a primit oferte nesolicitate pentru compania sa de turnuri de telefonie mobilă, prezentă și în România

Vodafone a primit oferte nesolicitate pentru compania sa de turnuri de telefonie mobilă, prezentă și în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 20 mar 2022

Fonduri specializate în investiții și dezvoltarea de de infrastructură în comunicații au abordat Vodafone cu propunerea de a investi în compania sa de turnuri de telefonie mobilă Vantage Towers, prezentă și în România și în valoare la 16 miliarde de dolari (14,46 miliarde de euro), dar gigantul de telecomunicații ar prefera mai degrabă o fuziune cu un alt jucător din sector.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La începutul anului trecut, Vodafone România, al doilea jucător local de telefonie mobilă, a transferat infrastructura pasivă (stâlpi, turnuri ș.a.) a companiei către Vodafone Towers, firmă înființată în primăvara 2019 și anunțată în premieră de Profit.ro, demers care urmărește îmbunătățirea eficienței operaționale, reducerea costurilor de capital și diminuarea duplicării elementelor de rețea, confirmând informațiile anunțate de Profit.ro.

Potențialii cumpărători, incuzând firmele de investiții Brookfield și Global Infrastructure Partners (GIP), au înaintat propuneri nesolicitate în ultimele săptămâni. Ofertele sunt pentru pachetul majoritar de acțiuni al Vantage Towers. Vodafone studiază propunerile și nu a luat nicio decizie, conform Reuters.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Vodafone a lansat anul trecut Vantage Towers la Bursa de Valori din Frankfurt și deține în continuare 81% din companie. Acum, grupul britanic caută o fuziune industrială a Vantage cu DFMG, unitatea turn a Deutsche Telekom, sau cu Totem de la Orange.

În urmă cu un an era indicat că Vodafone ar urma să obțină 2,13 miliarde de euro din listarea la Frankfurt a diviziei de infrastructură Vantage Towers, stabilind un preț pe acțiune de 24 de euro, care implică o evaluare a companiei de 12 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
vantage towers