Șeful Twitter, Jack Dorsey, a vândut primul său tweet pentru peste 2,9 milioane de dolari

Șeful Twitter, Jack Dorsey, a vândut primul său tweet pentru peste 2,9 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2021

Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a vândut primul său tweet, prin licitație, pentru puțin peste 2,9 milioane de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tweetul este sub forma unui activ digital unic, care nu poate fi replicat, cunoscut sub numele de jeton nefungibil (non-fungible token - NFT), a cărui popularitate a explodat în 2021, scrie News.ro.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Fiecare NFT are propria semnătură digitală bazată pe tehnologia blockchain, care permite oricui să verifice autenticitatea activului și proprietarul acestuia.

Tweetul, "just setting up my twttr" (”tocmai îmi configurez contul de Twitter”), a fost primul scris de Dorsey, pe 21 martie 2006.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

NFT a fost vândut prin licitație pe o platformă numită Valuables, deținută de compania americană Cent.

Acesta a fost cumpărat prin intermediul criptomonedei Ether, pentru 1630,5825601 ETH, care la momentul vânzării valora 2,915 milioane de dolari, a declarat Cameron Hejazi, CEO și co-fondator al companiei Cent.

Cent a confirmat că numele cumpărătorului este Sina Estavi.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Potrivit profilului de Twitter @sinaEstavi, acesta este din Malaezia și este CEO al companiei de blockchain Bridge Oracle.

Estavi a declarat pentru Reuters, întrebat fiind despre achiziție, că este ”recunoscător”.

Pe 6 martie, Dorsey, care este un entuziast al bitcoin, a postat pe Twitter un link către un site unde NFT-ul cu primul său tweet a fost listat pentru vânzare. Pe 9 martie, acesta a anunțat într-un alt tweet că suma obținută din vînzare va fi convertită în bitcoin și că o va dina persoanelor afectate de Covid-19 din Africa.

Dorsey va primi 95% din suma obținută din vânzarea tweetului său, iar compania Cent va primi 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
jack dorsey