Serviciile ilegale de IPTV din UE produc aproape 1 miliard de euro pe an

Serviciile ilegale de IPTV din UE produc aproape 1 miliard de euro pe an
scris 29 nov 2019

Difuzarea piratată a posturilor TV pe internet este o afacere extrem de profitabilă în Uniunea Europeană, unde plătesc pentru astfel de servicii peste 13 milioane de utilizatori.

Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene a realizat un studiu privind serviciile ilegale de IPTV în sensul larg, în care a inclus majoritatea formatelor prin care acestea pot funcționa, de la IPTV-ul tradițional la BitTorrent.

Aceste servicii sunt folosite în toate țările din Uniunea Europeană într-o proporție mai mare sau mai mică. 13,7 milioane de europeni plătesc pentru serviciile ilegale de IPTV, adică 3,1% din populația UE.

În 2018, proprietarii acestor servicii au cumulat venituri de 941,7 milioane de euro.

Digi a fost exclusă din licitația pentru frecvențele 5G din Ungaria CITEȘTE ȘI Digi a fost exclusă din licitația pentru frecvențele 5G din Ungaria

Olanda și Suedia sunt țările în care aceste servicii sunt cele mai populare. 8,9% din cetățenii olandezi și 8,5% din suedezi plătesc pentru serviciile ilegale de IPTV.

România este țara în care aceste servicii au cel mai mic succes, procentual vorbind. Doar 0,7% dintre români dau bani unui astfel de serviciu.

Serviciile ilegale de IPTV din UE produc aproape 1 miliard de euro pe an

Serviciile ilegale de IPTV oferă un abonament lunar, similar celui folosit de serviciile legale de streaming audio și video, care costă în jur de 5 euro.

Utilizatorii din Marea Britanie, Franța și Germania au plătit anul trecut 532 milioane de euro pentru IPTV pirat, generând mai mult de jumătate din veniturile totale ale acestor servicii.

Același studiu arată că, în același timp, nivelul general al pirateriei a scăzut anul trecut în UE cu 15%. Cea mai mare scădere a înregistrat-o pirateria muzicii, unde s-a înregistrat o scădere de 32%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
iptv
ue
bittorrent