Simularea unui atac informatic pe timp de pandemie la sediul Poliției Române

Simularea unui atac informatic pe timp de pandemie la sediul Poliției Române
scris 20 mai 2020

Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice au derulat un exercițiu de testare a capacității de reacție în cazul unui atac informatic asupra unei entități publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Acțiunea a avut loc marți, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și al Ministerului Justiției, scrie Agerpres.

Demisie la vârful Amazon România - șeful operațiunilor renunță la poziția de administrator din două companii ale gigantului american CITEȘTE ȘI Demisie la vârful Amazon România - șeful operațiunilor renunță la poziția de administrator din două companii ale gigantului american

Potrivit unui comunicat al IGPR, exercițiul a constat în simularea unui atac informatic asupra unei entități publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de coronavirus, fiind compromisă o parte din rețeaua informatică, fapt ce a dus la afectarea gravă a capacității de reacție și a activității desfășurate de respectiva instituție.

Pe timpul exercițiului, specialiștii Poliției Române au urmărit identificarea modurilor de operare folosite de atacatori, au utilizat diverse metode de investigare a incidentului și metode tehnice de colectare a datele informatice, necesare deschiderii unei investigații penale.

De asemenea, au identificat responsabili care pot sprijini desfășurarea investigațiilor și au utilizat metodele și canalele de cooperare internațională între structurile de aplicare a legii, în vederea obținerii de date și informații relevante anchetei.

Exercițiul se înscrie în cadrul programului ICHIP (International Computer Hacking and Intellectual Property), inițiat de autoritățile din SUA, prin Departamentul de Justiție, în contextul bunei cooperări dintre structurile de aplicare a legii din România și SUA, având ca scop îmbunătățirea capabilităților Poliției Române de a gestiona astfel de incidente.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac informatic
pandemie
politia romana