Site-urile care nu folosesc conexiuni HTTPS vor fi marcate ca nesigure de Google Chrome

Site-urile care nu folosesc conexiuni HTTPS vor fi marcate ca nesigure de Google Chrome
scris 9 feb 2018

Google a anunțat că browser-ul Chrome își va avertiza în mod vizibil utilizatorii cu privire la lipsa de securitate pe care o reprezintă site-urile care nu criptează transferurile de date.

Începând cu luna iulie, când va fi lansată versiunea cu numărul 68, Google Chrome își va avertiza utilizatorii cu privire la riscurile pe care le presupune vizitarea site-urilor care nu folosesc protocolul HTTPS.

Site-urile vizate sunt cele care încă folosesc vechiul HTTP, protocol care nu criptează datele înainte ca acestea să fie transferate, cauză din care informațiile pot cădea mult mai ușor victimă hackerilor.

Importanța criptării transferurilor de date variază în funcție de informațiile vizate. Dacă la un site de știri lipsa protocolului HTTPS nu este cel mai grav aspect, în cazul magazinelor online sau a procesatorilor de plăți HTTPS-ul este o condiție esențială.

FOTO Facebook testează un buton de dezaprobare pentru comentarii CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează un buton de dezaprobare pentru comentarii

Avertizarea utilizatorilor se va realiza printr-o notificare afișată direct în bara de adrese, astfel încât utilizatorii să ia la cunoștință faptul că transferul datelor nu este criptat încă din momentul încărcării paginii.

Google a început să facă pași în această direcție din 2016, când a început să afișeze avertizări în browser-ul Chrome cu privire la site-urile care lucrează cu parole și numere de carduri fără a folosi protocolul HTTPS.

Acum, diferența este că avertizarea va fi afișată pentru toate site-urile și indiferent de tipul de date transferat, chiar dacă este vorba de informații aparent fără mare importanță.

Google arată că deja 70% din traficul realizat de Chrome pentru Windows și 68% din cel realizat prin intermediul versiunii de Android are loc deja prin HTTPS.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
google