Cel mai citit ziar din Brazilia și-a retras conținutul de pe Facebook și acuză platforma că încurajează știrile false

Cel mai citit ziar din Brazilia și-a retras conținutul de pe Facebook și acuză platforma că încurajează știrile false
scris 9 feb 2018

Cel mai citit ziar din Brazilia, Folha de S Paulo, a anunțat că nu va mai publica conținut pe pagina sa de Facebook, acuzând platforma de socializare că încurajează distribuirea de știri false prin revizuirea algoritmului care stă la baza news feed-ului, scrie The Guardian.

Luna trecută, Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook și director executiv al companiei, a spus că schimbarea algoritmului va prioritiza „interacțiunile sociale cu semnificație” și mesajele de natură personală în detrimentul conținutului publicat de companii, inclusiv cele de media, scrie News.ro.

Însă, Sérgio Dávila, director executiv al ziarului Folha de S Paulo, a spus că această mișcare nu a făcut altceva decât să răspândească dezinformarea cu privire la politică, precum și știrile false.

FOTO Facebook testează un buton de dezaprobare pentru comentarii CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează un buton de dezaprobare pentru comentarii

„Defavorizând jurnalismul profesionist din paginile sale și favorizând conținutul personal, deschizând spațiul pentru dezvoltarea fake news-ului, Facebook a devenit un mediu nepotrivit pentru cei care vor să ofere conținut de calitate, așa cum este al nostru”, a spus Sérgio Dávila.

Dávila a adăugat că hotărârea conducerii ziarului reflectă „declinul importanței platformei Facebook” pentru cititorii publicației. El a precizat, însă, că shimbarea algoritmului pentru news feed a reprezentat factorul decisiv.

Potrivit Folha, o cercetare proprie arată că distribuirile, comentariile și aprecierile pentru cele 10 cele mai citite ziare din Brazilia pe Facebook au scăzut cu 32% în din ianuarie 2017 până în ianuarie 2018.

Folha își va păstra pagina de Facebook, care are 6 milioane de urmăritori, dar nu o va mai actualiza.

Îngrijorările cu privire la fake news cresc în Brazilia, înainte de alegerile care vor avea loc în octombrie. În ianuarie, guvernul a transmis că va stabili un grup de lucru pentru combaterea fake news-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
stiri false
ziar brazilia