Smartphone-urile Pixel vor avea un asistent mai inteligent

Smartphone-urile Pixel vor avea un asistent mai inteligent
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 dec 2023

Google lucrează la un înlocuitor pentru Google Assistant, care va folosi inteligența artificială pentru a se face mai util.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gigantul american Google lucrează la un nou asistent virtual, care va avea la bază modelul lingvistic Gemini și va lua locul lui Google Assistant, conform surselor citate de The Information.

Viitorul asistent va putea realiza sarcini complexe și multimodale, putând lucra cu text, imagini și video, dacă este necesar, pentru realizarea unei sarcini.

Smartphone-ul ne ascultă conversațiile? Pentru prima dată există o confirmare CITEȘTE ȘI Smartphone-ul ne ascultă conversațiile? Pentru prima dată există o confirmare

Același asistent va sluji, evident, și intereselor Google. Acesta va fi capabil ca, pornind de la o imagine cu un produs, să ghideze utilizatorul către cel mai apropiat magazin de unde îl poate cumpăra. Asta poate constitui un nou imbold pentru retaileri de a cumpăra reclame de la Google.

În acest scop, asistentul, care se pare că se va numit Pixie, va accesa informațiile utilizatorilor din alte servicii Google, precum Gmail și Maps.

Pixie va fi implementat exclusiv în smartphone-urile Pixel, dezvoltate și vândute de Google, creionând un trend care va fi urmat și de alții - este foarte posibil ca fiecare producător important de smartphone-uri să le ofere utilizatorilor propriul asistent bazat pe AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
pixel
pixie
ai
google