Smartphone-urile pliabile reprezintă doar puțin peste 1% din piață

Smartphone-urile pliabile reprezintă doar puțin peste 1% din piață
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 ian 2024

O analiză făcută de Counterpoint Research arată că producătorii au dificultăți în a convinge oamenii să plătească sumele mari de bani cerute pe smartphone-urile pliabile, dar că acestea vor crește ușor dar sigur pe viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2023, au fost livrate în jur de 16 milioane de smartphone-uri pliabile, arată analiza de piață realizată de Counterpoint Research.

Acestea au în prezent doar 1,3% din piața de smartphone-uri, care este compusă din peste 1,2 miliarde de dispozitive.

Nu mai postăm la fel de mult pe social media. O vom mai face vreodată? CITEȘTE ȘI Nu mai postăm la fel de mult pe social media. O vom mai face vreodată?

Analiștii, însă, sunt optimiști cu privire la viitorul acestei categorii de dispozitive, care va crește, încet dar sigur, și va ajuta producătorii să-și crească marjele de profit.

Astfel, aceștia estimează că, până în 2027, smartphone-urile pliabile vor reprezenta mai bine de o treime din dispozitivele mai scumpe de 600 de dolari care vor fi vândute.

Creșterea acestei piețe va veni pe parcurs ce producătorii vor mai scădea din prețuri. Un alt imbold important pentru această piață va veni în momentul în care Apple își va lansa propriul smartphone pliabil.

Deocamdată, în afară de Samsung, vând astfel de dispozitive mai mulți producători chinezi, în timp ce Apple nu pare să se grăbească să scoată pe piață un iPhone pliabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
smartphone pliabil
smartphone