Softbinator Technologies preia WiseUp și anunță deschiderea unui birou în California, Texas și Tennessee

Softbinator Technologies preia WiseUp și anunță deschiderea unui birou în California, Texas și Tennessee

Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies

scris 9 nov 2021

Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse, a început procedurile de preluare a WiseUp, companie locală de dezvoltare produse software.

Pentru realizarea acestei tranzacții, Softbinator Technologies va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în luna septembrie a acestui an.

„În cursa noastră de dezvoltare de produse pentru cei mai inovativi clienți din lume și de a da o altă față clasicului outsourcing prin rafinarea serviciilor noastre end-to-end, achiziționarea WiseUp se potrivește perfect. Dincolo de aptitudinile excelente ale viitorilor colegi din echipa de dezvoltare software, cunoștințele impresionante ale fondatorilor George, Radu și Cristi în ceea ce privește practicile și procesele aplicate în dezvoltarea de produse, ne vor ajuta să livram mai mult, mai repede, dar și la o calitate mai ridicată. În următoarea perioadă, acțiunile CODE vor debuta pe piața AeRO a Bursei de Valori București și suntem încântați că prin această achiziție am demarat deja planurile de dezvoltare ale companiei privind realizarea de tranzacții de tip M&A”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies. 

WiseUp este o companie fondată în 2017 de către George Diță, Radu Diță și Cristi Spiru, axată pe construirea și prototiparea de produse și servicii digitale end-to-end, pentru companii inovative din zona de startup și enterprise. 

„Am fondat WiseUp în 2017 cu misiunea de a forma la nivel local echipe de produs, capabile să poată dezvolta produse digitale pentru piețele din Vest. Este o misiune care s-a conturat frumos, iar 2021 a fost anul cu cea mai mare creștere din istoria WiseUp, cu previziuni și mai bune pentru 2022. Ca parte din Softbinator Technologies vom putea face și mai mult, mai repede”, a declarat George Diță, cofondator, Product Manager & CEO al WiseUp.

În urma acestei tranzacții, compania va prelua integral WiseUP și își va extinde expertiza tehnică și portofoliul de clienți. Totodată, fondatorii WiseUp se vor alătura echipei de management a Softbinator Technologies. În acest moment, Softbinator Technologies mai deține participații în compania de recrutare TechMind (25%), agenția de Product Design Ixperi (75%) și în Yummdiet (9,5%), o platformă smart de recomandări de nutriție sănătoasă și well-being. 

Odată cu închiderea cu succes a plasamentului privat organizat în luna septembrie a acestui an, prin care a atras suma de 6 milioane de lei de la investitorii BVB, Softbinator Technologies a demarat și operațiunile de extindere a companiei pe piața din SUA. În luna octombrie, Daniel Ilinca împreună cu Andrei Pitiș, Președinte al Consiliului de Administrație al companiei, au fost prezenți în San Francisco, Palo Alto și Mountain View, unde au pus bazele mai multor parteneriate pentru companie.

Ca urmare a acestei vizite, Softbinator Technologies va începe demersurile pentru deschiderea unui birou în California până la finalul primului trimestru din 2022. În cadrul acestui birou vor fi angajați specialiști de business development de la nivel local, dar vor fi trimiși și o parte din angajații din România, pentru a fi asigurat un schimb de cunoștințe cât mai eficient și o prezență cât mai solidă în ceea ce privește explorarea acestei piețe.

Totodată, compania are în vedere și intrarea pe piețele din Texas (Austin) și Tennessee (Nashville). Astfel, la mijlocul lunii noiembrie, Softbinator Technologies va participa la o serie de întâlniri pentru stabilirea unor parteneriate și în aceste state. Pentru companie, Texas reprezintă un teritoriu neexplorat, dar cu un potențial ridicat având în vedere că în ultimii ani a început să fie perceput ca un nou centru de tehnologie, fiind denumit inclusiv „Silicon Hills”. În ceea ce privește Tennessee, Softbinator Technologies lucrează deja cu diverse companii stabilite în Nashville și urmărește consolidarea acestor relații, precum și extinderea rețelei de clienți în statul respectiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbinator technologies
wiseup