Sony cumpără participația Mubadala la EMI Music Publishing, pentru 2,3 miliarde dolari

Sony cumpără participația Mubadala la EMI Music Publishing, pentru 2,3 miliarde dolari
scris 22 mai 2018

Sony a convenit preluarea participației deținută de Mubadala Investment la EMI Music Publishing, care deține sau administrează peste 2 milioane de cântece, pentru care va plăti aproximativ 2,3 miliarde de dolari în numerar, iar în acest fel va deține indirect 90% din companie, transmite MarketWatch.

În cadrul tranzacției, Sony își va asuma și datoria brută a EMI Music Publishing, care la 31 martie se ridica la circa 1,36 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Influenta revistă americană Consumer Reports nu va recomanda automobilul Tesla Model 3, din cauza numeroaselor defecte: frânează mai lent decât o camionetă CITEȘTE ȘI Influenta revistă americană Consumer Reports nu va recomanda automobilul Tesla Model 3, din cauza numeroaselor defecte: frânează mai lent decât o camionetă

În 2012, Mubadala, Sony și compania care administrează activele cântărețului Michael Jackson au format un grup care a cumpărat EMI Music Publishing de la Citigroup, pentru aproximativ 2,2 miliarde de dolari. Noua tranzacție va conferi Sony o participație indirectă de circa 90%.

Directorul general al Sony, Kenichiro Yoshida, a afirmat într-un comunicat că ”afacerile cu muzică s-au redresat în ultimii doi ani” și că Sony anticipează că preluarea ”va reprezenta un moment de referință pentru creșterea pe termen lung” a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
emi music publishing