SpaceX construiește sateliți de spionaj pentru Statele Unite

SpaceX construiește sateliți de spionaj pentru Statele Unite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mar 2024

Compania spațială condusă de Elon Musk a câștigat un contract cu guvernul american prin care trebuie că construiască o rețea de sateliți pentru spionaj.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul, ținut secret de oficialii americani, datează din 2021 și însărcinează SpaceX să dezvolte sateliți de spionaj în schimbul a 1,8 miliarde de dolari.

Contractul vine de la Biroul Național de Recunoaștere al Statelor Unite și însărcinează compania să pună la punct o rețea compusă din sute de sateliți, conform surselor citate de Reuters.

Microsoft admite la UE: Google are un avantaj competitiv în inteligența artificială generativă CITEȘTE ȘI Microsoft admite la UE: Google are un avantaj competitiv în inteligența artificială generativă

Dacă SpaceX va reuși să ducă proiectul la bun sfârșit, rețeaua de sateliți va îmbunătăți semnificativ capacitatea Statelor Unite de a identifica ținte oriunde în jurul globului.

Acesta nu este singurul contract pe care compania lui Elon Musk îl derulează cu guvernul american. Din toamna anului trecut, SpaceX furnizează servicii de comunicare prin satelit pentru Forțele Spațiale ale SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
sateliți
spionaj
statele unite