India va investiga Google pentru practici incorecte

India va investiga Google pentru practici incorecte
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mar 2024

Autoritatea de reglementare antitrust din India a ordonat o investigație asupra Google, după ce compania a fost acuzată de dezvoltatorii locali de aplicații de aplicarea nedreaptă și discriminatorie a regulilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La baza investigației stă decizia Google de luna trecută de a elimina din Play Store peste 100 de aplicații, despre care a spus că nu au respectat politicile privind plățile.

Ulterior, Google a restaurat aplicațiile eliminate, dar le-a impus dezvoltatorilor să respecte regulile privind plățile din Play Store.

Google a anunțat conferința I/O din 2024 CITEȘTE ȘI Google a anunțat conferința I/O din 2024

În urma acestor evenimente, dezvoltatorii s-au plâns la autoritatea de reglementare antitrust din India, exprimându-și îngrijorarea cu privire la ceea ce numesc practici neloiale ale Google.

Autoritatea a ordonat o investigație care trebuie să se încheie în cel mult 60 de zile, spunând că Google pare să fi încălcat mai multe prevederi legale.

„Prețul perceput de Google pare a fi nedrept în sine„ se arară în ordinul de 21 de pagini al autorității de reglementare, cu referire la comisionul de până la 30% pe care Google îl oprește din tranzacții.

Nu este pentru prima oară când Google este pedepsit în India pentru practicile sale. În 2022, gigantul american a fost amendat de două ori cu 162 respectiv 113 milioane de dolari pentru abuz de poziție de dominantă în cazul Android și Play Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
google
practici incorecte
aplicații
play store