Spania aprobă fuziunea dintre Orange și MasMovil

Spania aprobă fuziunea dintre Orange și MasMovil
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2024

Guvernul Spaniei a autorizat tranzacția prin care grupul francez de telecomunicații Orange vrea să își combine operațiunile din Spania cu operatorul spaniol MasMovil, a anunțat ministrul pentru Transformarea Digitală, Jose Luis Escriva, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Entitatea rezultată, care va deveni cel mai mare operator din Spania, cu peste 30 de milioane de clienți pe segmentul de telefonie mobilă, „este într-adevăr ambițioasă”, cu investiții semnificative în infrastructură, a declarat Escriva la o conferință de presă.

Franța vrea să atragă bancherii la Paris CITEȘTE ȘI Franța vrea să atragă bancherii la Paris

Tranzacția fusese aprobată de Comisia Europeană în februarie, după ce părțile au propus măsuri pentru rezolvarea temerilor antimonopol, scrie Agerpres.

Aprobarea este condiționată de respectarea măsurilor propuse, inclusiv achiziționarea de către operatorul român Digi a licențelor de spectru de la MasMovil.

De asemenea, părțile s-au angajat să încheie un acord opțional național de roaming cu Digi, care obține acces la rețeaua Orange-MasMovil pentru a o completa pe cea proprie a Digi, a precizat Comisia.

Aprobarea indică o abordare mai relaxată, după ce companiile de telecomunicații au îndemnat organismele europene din domeniul concurenței să nu mai fie atât de stricte când vine vorba de fuziuni care reduc numărul de operatori de telefonie mobilă dintr-o țară, în cazul Spaniei de la patru la trei.

În luna iulie 2022, Orange și MasMovil au anunțat un acord pentru o combinare a operațiunilor din Spania, o fuziune ce reduce numărul de operatori de pe piața de telefonie foarte competitivă din Spania, de la patru la trei. Noua entitate ar urma să fie un joint-venture deținut în proporții egale (50-50) cu o valoare combinată de aproape 19 miliarde de dolari, al doilea mare operator de telecomunicații din Spania, după liderul Telefonica.

În luna decembrie 2023, Digi a transmis un comunicat în care preciza că a semnat un contract de transfer de spectru cu MasMovil în schimbul unui preț de 120 de milioane de euro. De asemenea, Digi Spania și Orange Espagne au încheiat un contract de opțiune, cu o valoare de 20 de milioane de euro, prin care aceasta din urmă acordă Digi Spania opțiunea de a încheia în viitor un contract de servicii de roaming național.

Operatorul român Digi s-a extins rapid în Spania, de la debutul operațiunilor pe această piață, în 2008. La finele primului semestru al anului trecut, Digi avea peste 5,7 milioane de clienți în Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
orange
masmovil