Spotify cumpără încă un studio de podcast-uri

Spotify cumpără încă un studio de podcast-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 mar 2019

Spotify își respectă promisiunea de a investi în podcast-uri și achiziționează Parcast pentru o sumă necunoscută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parcast este un studio de podcast-uri cunoscut pentru creațiile sale originale care se întind pe mai multe domenii, de la mister și science-fiction, la istorie. Mai multe titluri produse de Parcast au deja audiențe de ordinul milioanelor de ascultători.

Conținutul Parcast este disponibil și pe iTunes, acolo unde ocupă în mod frecvent locuri în top 10 al celor mai populare creații audio. De altfel, podcast-urile companii nu vor fi deveni exclusivități Spotify, ci vor putea fi găsite în continuare și pe alte platforme.

Conform Spotify, Parcast va dezvolta anul acesta 20 de serii de podcast-uri. Tranzacția dintre cele două companii se va finalizată în acest trimestru.

Atac cu viruși informatici asupra rețelei de intranet a Ministerului Apărării spaniol; un stat străin suspectat CITEȘTE ȘI Atac cu viruși informatici asupra rețelei de intranet a Ministerului Apărării spaniol; un stat străin suspectat

Prin această achiziție, Spotify își lărgește oferta de conținut audio ce depășește sfera muzicală, o direcție urmată în ideea diferențierii de platforme concurente precum Apple Music și YouTube Music.

În februarie, Spotify a achiziționat alți doi producători de podcast-uri, Gimlet și Anchor, în urma unei tranzacții în valoare de 340 de milioane de dolari. Compania suedeză a anunțat atunci că va investi peste 500 de milioane de dolari în zona de podcast-uri.

Pentru Spotify, care are 207 milioane de utilizatori și aproximativ 40 de milioane de melodii, podcast-urile sunt productive în cazul ambelor abonamente pe care le oferă, atât cel premium, cât și cel susținut prin reclame.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
podcast