TABEL România urcă în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet

TABEL România urcă în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 apr 2022

România a avansat în clasamentul țărilor cu cele mai mici prețuri la serviciile de internet fix, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

România a urcat două poziții în topul global, până pe locul 8, cu un preț mediu lunar de 9 dolari (40 lei) pentru un pachet de servicii de internet fix în bandă largă.

Prețul mediu a scăzut cu 15% (-5,9% în lei), de la 10,59 dolari (42,50 lei) la finele anului 2020.

Apple rezolvă problema descărcării rapide a bateriei de iPhone CITEȘTE ȘI Apple rezolvă problema descărcării rapide a bateriei de iPhone

Cel mai ieftin abonament lunar în România costă 5,85 dolari (26 lei), iar cel mai scump ajunge la 211,43 dolari (940 lei), potrivit unui clasament realizat de Cable.co.uk, care analizează peste 3.350 de pachete de servicii în 220 de țări.

Pachetele de servicii au fost analizate în intervalul 19 ianuarie-30 martie.

România rămâne cel mai ieftin stat UE în funcție de costurile medii lunare pentru internetul fix, urmată de Bulgaria (10,67 dolari - locul 12 în topul global), Lituania (11,13 dolari - locul 15) și Ungaria (15,06 dolari - locul 24).

La nivel mondial, tarifele au continuat să urce și au ajuns, în medie, la 57,07 dolari, de la 48,85 de dolari în decembrie 2020.

Siria oferă cel mai ieftin internet fix, cu un cost mediu al abonamentului lunar de 2,15 dolari, urmată de Sudan (4,80 dolari), Belarus (7,39 dolari), Ucraina (7,40 dolari) și Rusia (8,07 dolari).

“Siria oferă, în medie, cele mai ieftine pachete de bandă largă din lume, datorită monedei sale depreciate. Doar 50% din populație are acces la internet, iar problemele geopolitice actuale au generat dificultăți pe piață. Pachetele de internet din Ucraina sunt ieftine și, de asemenea, foarte rapide, ca urmare a unei infrastructuri de fibră optică bine dezvoltate (...). Evident, lucrurile se schimbă rapid în această țară”, arată analiștii Cable.co.uk.

Burundi este cea mai scumpă țară în funcție de tarifele practicate pentru serviciile de internet fix, cu un preț mediu lunar de 429.95 dolari.

Top 25 țări cu cel mai ieftin internet fix

TABEL România urcă în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet

Sursa date: cable.co.uk

 

viewscnt
Afla mai multe despre
internet fix banda larga
internet broadband
pret abanament
top tari cu cel mai ieftin internet