Telefoanele mobile, tabletele și ceasurile conectate - interzise în sălile de clasă din învățământul secundar în Olanda

Telefoanele mobile, tabletele și ceasurile conectate - interzise în sălile de clasă din învățământul secundar în Olanda
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2023

Telefoanele mobile și ceasurile conectate perturbă copiii în timpul învățării și este necesar, prin urmare, să fie interzise în instituții de învățământ secundar, anunță într-un comunicat Guvernul olandez, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Haga cere conducerilor școlilor din țară să adopte - până în octombrie - un regulament intern, împreună cu profesorii, părinții și elevii în vederea retragerii - începând din ianuarie 2024 - a telefoanelor mobile și ceasurilor coenectate din clasă, scrie News.ro

Meta va lansa o alternativă la Twitter CITEȘTE ȘI Meta va lansa o alternativă la Twitter

”Există tot mai multe probe care arată că telefoanele mobile au un efect nociv în timpul cursurilor”, afirmă Haga.

”Elevii se pot concentra mai puțin, iar performanțele lor scad”, potrivit Guvernului.

”Din acest motiv, telefoanele protabile și tabletele sau ceasurile conectate nu vor mai fi autorizate în clase începând de la 1 ianuarie 2024”, anunță Guvernul olandez.

”TRANSFORMARE CULTURALĂ”

Într-o scrisoare adresată camerei inferioare a Parlamentului, ministrul Educației Robert Dijkgraaf își exprimă speranța unei ”transformări culturale care să afecteze în mod pozitiv atmosfera învățării în sălile de clasă”.

”În 2023, telefoanele portabile sunt un element esențial al vieții noastre cotidiene”, scrie el.

Dosarul cu șină devine istorie CITEȘTE ȘI Dosarul cu șină devine istorie

”Ele oferă acces la informații, leagă oameni și formează un singur instrument important în societatea modernă. Cu btoate acestea, rolul lor în clasă este tot mai contestat”, afirmă Dijkgraaf.

Ministrul scrie că a purtat timp de mai multe luni discuții cu privire la acest subiect cu profesori, cercetători, părinți și elevi.

”Toate părțile vizate subliniază importanța unui mediu de învățare în care elevii să poată să se concentreze și participe”, subliniază el.

Dijkgraaf scrie că studii științifice au ”demonstrat că folosirea non-educațională a telefoanelor mobile aduce atingere” acestui mediu.

Guvernul de coaliție al centrului și dreptei al lui Mark Rutte nu a decretat, pentru moment, interzicerea oficială a telefoanelor în casă, însă anunță că își rezervă dreptul să facă acest lucru în urma unei prime evaluări a situației, în iunie 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefoane mobile
olanda
tablete