Telegram testează un abonament „Premium”

Telegram testează un abonament „Premium”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2022

Telegram, o alternativă din ce în ce mai populară la WhatsApp, lucrează la o subscripție prin care să monetizeze produsul fără a apela la reclame.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Codul celei mai noi versiuni a aplicației Telegram pentru iPhone a scos la iveală indicii care arată că Telegram are în lucru un set de facilități suplimentare pe care să le ofere celor care vor plăti un abonament lunar.

Mai multe emoji-uri și stickere animate au fost descoperite în codul aplicației, acolo unde se menționează că acestea vor fi disponibile doar celor care plătesc pentru Telegram Premium.

Comisia Europeană acuză Apple că a abuzat de poziția sa dominantă pe piață CITEȘTE ȘI Comisia Europeană acuză Apple că a abuzat de poziția sa dominantă pe piață

Destinatarii vor putea vedea aceste elemente, însă nu le vor putea folosi fără să plătească un abonament lunar. În schimb, când vor atinge un astfel de emoji sau sticker, vor putea vedea un mesaj care le explică că, pentru a le folosi, trebuie să plătească un abonament.

Nu se știe deocamdată cât va costa un abonament Premium și dacă vor exista și alte facilități în cadrul acestuia, pe lângă stickere și emoji-uri.

Monetizarea Telegram pe baza subscripțiilor corespunde promisiunilor făcute până acum de companie, care a spus în mai multe rânduri că nu va afișa reclame pentru a nu afecta intimitatea utilizatorilor.

Același lucru a spus și Elon Musk că vrea să facă la Twitter - să creeze un abonament care să atragă mulți abonați și să reducă treptat dependența de veniturile din reclame.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
abonament
premium