Connections, venituri în creștere anul trecut

Connections, venituri în creștere anul trecut

Bogdan Florea, fondator și CEO Connections Consult SA

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2022

Connections (CC), grup de companii de transformare digitală, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a raportat venituri consolidate de 45,32 milioane de lei în 2021 și un profit brut de 3,46 milioane lei, o creștere de 25% față de 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada de raportare, grupul Connections a înregistrat o creștere de 24% a veniturilor față de anul anterior, pe fondul noilor proiecte derulate în cadrul liniilor de servicii  de software și RPA, precum și al creșterii volumului de servicii de consultanță software și outsourcing oferite în cadrul Outsourcing Support Services SRL și Brusch Services SRL. Profitul brut a crescut cu 25% față de 2020, și, totodată, în această perioadă, a avut loc o schimbare a compoziției principalilor contributori în structura de venituri a grupului. În acest sens, linia de servicii reprezentând dezvoltarea software (“software development”) a ajuns să aibă o cotă de contribuție în venituri de  22%, iar serviciile de hiperautomatizare (RPA) reprezintă, în 2021, 6% din total venituri.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

În același timp, Grupul a depășit estimările financiare pentru 2021, menționate în memorandumul din plasamentul privat și în cel de la listarea tehnică din septembrie 2021, atât în ceea ce privește veniturile (creștere de 21% față de estimări) și profitul brut (creștere de 9% față de estimări).

La finele anului 2021 emitentul a înregistrat un sold al Activelor Circulante în cuantum de 19.775.687 de lei, din care 7,9 milioane de lei o reprezentau disponibilitățile bănești.

Potrivit bugetului pentru anul 2022, Connections își propune o cifră de afaceri consolidată de 59 milioane de lei și o EBITDA de 5,64 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de toate companiile grupului, inclusiv Brusch Services – companie achiziționată de Grup în 2021.

Din luna septembrie, compania Connections este listată pe piața AeRo a Bursei de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
connections
software