Tema originală a player-ului MP3 Winamp va fi vândută ca NFT

Tema originală a player-ului MP3 Winamp va fi vândută ca NFT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mar 2022

Bazându-se pe nostalgia numeroșilor utilizatori care-și amintesc de vremea în care ascultau MP3-uri cu Winamp, compania care deține acum brandul încearcă să vândă ca NFT mai multe simboluri ale acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În primul rând, tema originală de Winamp va fi vândută ca NFT (non-fungible token - o unitate digitală unică dintr-un registru de blockchain). Aceasta va fi scoasă la licitație pe OpenSea între 16 și 22 mai.

Apoi, începând cu 23 mai, vor fi scoase la licitație alte 20 de creații derivate din tema originală - diverse elemente grafice, precum butoane sau meniuri.

Google a anunțat când și în ce condiții va organiza cel mai important eveniment anual al companiei CITEȘTE ȘI Google a anunțat când și în ce condiții va organiza cel mai important eveniment anual al companiei

Banii vor fi încasați de Winamp Foundation, care spune că va dona toate veniturile obținute astfel pentru caritate, prin non-profitul belgian Music Fund.

La fel ca în cazul altor NFT-uri, cumpărătorii vor primii un jeton blockchain care face legătura cu tema originală de Winamp sau celelalte elemente grafice scoase la licitație. Aceștia vor putea afișa, copia sau reproduce bunurile digitale cumpărate, însă, nu vor deține și drepturile de autor.

Winamp este, în prezent, deținut de Radionomy, care l-a cumpărat în 2014 de la AOL. Radionomy promite de mai mulți ani o revenire a legendarului program, în forma unui serviciu audio pentru smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
mp3
winamp
nft
blockchain