Tesla este acuzată într-un posibil proces colectiv că a încălcat viața privată a clienților

Tesla este acuzată într-un posibil proces colectiv că a încălcat viața privată a clienților
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2023

Un proprietar de automobil Tesla din California a dat vineri în judecată producătorul de mașini electrice, într-un proces care ar putea deveni o acțiune colectivă, acuzându-l de încălcarea vieții private a clienților, transmite Reuters, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul de la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Nord al Californiei a venit după ce Reuters a relatat joi că grupuri de angajați ai Tesla au distribuit în mod privat, printr-un sistem intern de mesagerie, videoclipuri și imagini uneori extrem de invazive înregistrate de camerele video ale mașinilor clienților, între 2019 și 2022.

Procesul, intentat de Henry Yeh, un rezident din San Francisco care deține modelul Y de la Tesla, susține că angajații Tesla au putut accesa imaginile și videoclipurile pentru ”divertismentul lor lipsit de gust și malițios” și ”umilirea celor înregistrați pe furiș”.

Microsoft, amendată pentru vânzări către companii rusești CITEȘTE ȘI Microsoft, amendată pentru vânzări către companii rusești

”Așa cum ar fi oricine, domnul Yeh a fost revoltat de ideea că dispozitivele video ale Tesla pot fi folosite pentru a încălca intimitatea familiei sale, pe care Constituția Californiei o protejează cu scrupulozitate”, a declarat Jack Fitzgerald, un avocat care îl reprezintă pe Yeh, într-o declarație pentru Reuters.

El a mai spus că ”Tesla trebuie să fie trasă la răspundere pentru aceste intruziuni și pentru denaturarea practicilor sale laxe de confidențialitate față de el și alți proprietari de Tesla”.

Tesla nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

Plângerea spune că purtarea Tesla este ”deosebit de flagrantă” și ”foarte ofensatoare”.

Yeh a depus plângerea ”împotriva Tesla în numele său, al unei categorii de membri în situații similare și al publicului larg”.

Plângerea spune că posibila categorie va include persoane care au deținut sau au închiriat o Tesla în ultimii patru ani.

Reuters a scris că unii angajați ai Tesla ar putea vedea clienți ”spălând rufe și lucruri cu adevărat intime. Le-am putea vedea copiii”, potrivit unui fost angajat.

”Într-adevăr, interesul părinților pentru confidențialitatea copiilor lor este unul dintre cele mai fundamentale interese de libertate pe care societatea le recunoaște”, se arată în plângere.

Procesul cere instanței ”să împiedice Tesla să se implice în comportamentul său greșit, inclusiv încălcarea vieții private a clienților și a altora, și să recupereze daunele reale și punitive”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
proces
viata privata