Microsoft își lansează oficial noul generator de imagini bazat pe AI

Microsoft își lansează oficial noul generator de imagini bazat pe AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 apr 2023

Anunțat oficial în urmă cu câteva săptămâni și disponibil de atunci unui număr limitat de utilizatori, noul generator de imagini bazat pe inteligență artificială al Microsoft va fi în curând disponibil tuturor utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a anunțat că începe să activeze disponibilitatea globală pentru generatorul de imagini bazat pe AI pe care l-a prezentat oficial acum câteva săptămâni. În câteva zile, acesta va putea fi accesat de oricine.

Instrumentul celor de la Microsoft folosește pentru generarea artificială a imaginilor modelul DALL-E, al celor de la Open AI, companie în care Microsoft a făcut investiții majore de la începutul anului.

Microsoft, amendată pentru vânzări către companii rusești CITEȘTE ȘI Microsoft, amendată pentru vânzări către companii rusești

Acesta va fi disponibil în bara laterală a browser-ului Edge (versiunea pentru desktop), însă, facilitatea nu este disponibilă în mod implicit, ci trebuie activată manual de către utilizator.

Pentru asta, utilizatorul trebuie să deschidă bara laterală a browser-ului Edge, să apese butonul + (prin care pot fi adăugate diverse funcționalități în bara laterală) și să activeze instrumentul Image Generator.

Image Generator poate crea imagini pe baza comenzilor textuale. În urma unui proces care poate dura și peste un minut, sunt afișate mai multe imagini care ar trebui să corespundă comenzilor, ce pot fi, eventual, descărcate.

Crearea imaginilor cu ajutorul AI-ului nu este neapărat o funcționalitate nouă, aceasta fiind oferită până acum, într-un mod mai mult sau mai puțin limitat, de OpenAI și alte companii. Abordarea Microsoft, însă, cu implementarea direct în browser-ul web, are rolul de a face această funcționalitate mult mai accesibilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
generator de imagini
ai
dall-e