TikTok va șterge dezinformările legate de schimbările climatice

TikTok va șterge dezinformările legate de schimbările climatice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 apr 2023

După schimbarea recentă a regulamentului de utilizare, prin adăugarea unor clauze legate strict de schimbările climatice, TikTok începe acum să șteargă filmările care conțin dezinformări pe acest subiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, TikTok a adus modificări regulamentului de utilizare a platformei sociale, care include acum clauze prin care sunt interzise dezinformările legate de schimbările climatice.

Acele modificări au intrat acum în vigoare, iar rețeaua chineză a început să le pună în aplicare și să șteargă filmările care contrazic datele științifice, filmări care se regăsesc din belșug în cadrul platformei.

Chromebook-urile s-au dovedit mai costisitoare pentru învățământ decât laptopurile mai scumpe CITEȘTE ȘI Chromebook-urile s-au dovedit mai costisitoare pentru învățământ decât laptopurile mai scumpe

Conform unui raport publicat de NewsGuard anul trecut, pe TikTok circulă o cantitate mare de dezinformări de diverse subiecte, printre care se numără și schimbările climatice.

Acum, platforma nu va mai găzdui conținutul care „subminează consensul științific bine stabilit” pe tema schimbărilor climatice.

Cu aceeași ocazie, TikTok a adăugat noi reguli privind conținutul generat cu ajutorul inteligenței artificiale. Acesta trebuie marcat acum cu etichete speciale, precum „sintetic”, „fals” sau „alterat”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
dezinformări
schimbări climatice