Toate iPhone-urile, iPad-urile, desktop-urile și laptopurile produse de Apple sunt afectate de problemele de securitate ale procesoarelor descoperite recent

Toate iPhone-urile, iPad-urile, desktop-urile și laptopurile produse de Apple sunt afectate de problemele de securitate ale procesoarelor descoperite recent
scris 5 ian 2018

Apple a confirmat oficial ceea ce nu era dificil de dedus: toate dispozitivele sale cu iOS și toate sistemele din seria Mac sunt afectate de Meltdown și Spectre, cele două găuri de securitate ale procesoarelor grafice.

La mai bine de 24 de ore după ce problemele de securitate Meltdown și Spectre, considerate drept catastrofale de experții în securitate cibernetică, au fost făcute publice, Apple a emis o comunicare de presă în care recunoaște că iPhone-urile, iPad-urile, laptopurile și desktop-urile sale sunt afectate.

Compania americană încearcă să-și liniștească utilizatorii, spunând că, deocamdată, nu sunt cunoscute atacuri care să fi profitat de cele două breșe de securitate care afectează toate dispozitivele care folosesc procesoare Intel, AMD și ARM.

Pentru a se proteja, Apple recomandă utilizatorilor să nu instaleze aplicații decât din sursele sigure, adică din App Store. Recomandarea are logică, deoarece atacatorii au nevoie ca o aplicație compromisă să fie instalată pe dispozitivul vizat pentru a putea dobândi accesul.

Galaxy Note 8 refuză să se încarce pentru unii dintre posesori CITEȘTE ȘI Galaxy Note 8 refuză să se încarce pentru unii dintre posesori

Apple a lansat deja update-uri pentru iOS, macOS și tvOS care încearcă să reducă impactul negativ al Meltdown, gaura de securitate care compromite miezul memoriei  interne a procesoarelor Intel.

Urmează să fie lansate patch-uri de securitate și pentru Spectre, care reprezintă o problemă mult mai amplă. Aceasta afectează procesoarele Intel, AMD și ARM și permite atacatorilor să dobândească acces la memoria procesoarelor prin intermediul aplicațiilor terțe.

Prin accesarea memoriei interne, atacatorii pot intra în posesia celor mai sensibile informații stocate de dispozitivele vizate, precum parole și chei de criptare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
ios