Peste 60% din smartphone-urile vândute în 2018 vor avea rame înguste

Peste 60% din smartphone-urile vândute în 2018 vor avea rame înguste
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 ian 2018

Ramele înguste, o facilitate care anul trecut a fost rezervată doar pentru vârfurile de gamă ale marilor producători de smartphone-uri, va fi în 2018 o facilitate foarte răspândită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca și alte noutăți pe care marii producători le lansează inițial pe flagship-uri, ramele înguste care fac loc unui ecran mai mare vor fi întâlnite anul acesta și pe telefoanele mai ieftine.

Conform companiei de consultanță și cercetare Sigmaintell Consulting, anul acesta vor intra pe piață 910 milioane de smartphone-uri care vor beneficia de designul cu rame înguste care anul trecut era disponibil pe Galaxy S8, Note 8 și iPhone X.

Creșterea este una foarte mare, ținând cont că numărul acestui tip de telefoane a fost în 2017 de 130 de milioane de unități.

Două probleme grave de securitate ale procesoarelor afectează aproape toate dispozitivele lansate în ultimii peste 20 de ani. Repararea este posibilă doar parțial și va duce la încetinirea semnificativă a produselor CITEȘTE ȘI Două probleme grave de securitate ale procesoarelor afectează aproape toate dispozitivele lansate în ultimii peste 20 de ani. Repararea este posibilă doar parțial și va duce la încetinirea semnificativă a produselor

Astfel, 61% din smartphone-urile ce vor fi vândute anul acesta, vor avea rame înguste. Până în 2020, conform aceleiași companii, procentul smartphone-urilor din această categorie va ajunge la 85%.

La fel ca Galaxy S8, Note 8 și iPhone X anul trecut, majoritatea smartphone-urilor cu rame înguste ce urmează să fie lansate vor folosi ecrane AMOLED, în locul tradiționalelor LCD-uri. 75% din smartphone-urile cu rame înguste ar urma să folosească ecrane AMOLED, care oferă culori mai naturale și o luminozitate superioară.

Samsung a fost primul dintre marii producători care au ieșit pe piață cu un smartphone cu rame înguste, care acomodează un ecran mai mare în același spațiu. După Galaxy S8 în primăvară și Note 8 la sfârșitul verii, coreenii au fost urmați de Apple care a lansat iPhone X.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
samsung