Toți câștigătorii Turing Award sunt din domeniul inteligenței artificiale

Toți câștigătorii Turing Award sunt din domeniul inteligenței artificiale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2019

Trei cercetători din domeniul inteligenței artificiale vor primi distincția Turing Award pentru descoperirile făcute anul trecut în acest domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Câștigătorii premiilor Turing pentru 2018 sunt Geoffrey Hinton, Yann LeCun și Yoshua Bengio. Cei trei sunt astfel recunoscuți pentru “dezvoltarea unor fundații conceptuale” privind rețelele neuronale.

Toți cei trei cercetători au legături sau chiar lucrează în mod direct pentru giganții din domeniul tehnologiei.

Geoffrey Hinton lucrează din 2013 pentru Google, în paralel cu cariera în cercetare de la Universitatea din Toronto. Acesta a demonstrat cum un algoritm cu propagare inversă poate ajuta o rețea neuronală să rezolve probleme considerate anterior imposibile.

Vodafone pierde litigiul prin care a solicitat ANCOM recupererea unui prejudiciu de peste 15 mil. euro CITEȘTE ȘI Vodafone pierde litigiul prin care a solicitat ANCOM recupererea unui prejudiciu de peste 15 mil. euro

Profesor al Universității din New York, Yann LeCun conduce divizia de inteligență artificială a Facebook. Expert în subdomeniul învățării profunde, LeCun a avut o contribuție importantă în dezvoltarea modului în care AI-ul poate înțelege conținutul din imagini și filmări (computer vision).

Yoshua Bengio, care este recunoscut pentru descoperirile sale din subdomeniul învățări profunde al rețelelor neuronale, a dezvoltat un sistem prin care două rețele își verifică reciproc rezultatele. Acesta a derulat proiecte atât cu IBM, cât și cu Microsoft.

Decernarea oficială a premiilor va avea loc pe 15 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
turing awards