Tranzacție - Brazilienii de la Stefanini au preluat integral controlul Cyber Smart Defence UPDATE

IT&C   
Tranzacție - Brazilienii de la Stefanini au preluat integral controlul Cyber Smart Defence UPDATE

Mădălin Dumitru, fondator Cyber Smart Defence

Compania braziliană Stefanini, furnizor de ser­vicii și soluții IT pentru sectorul business, a cumpărat un pachet de 40% din acțiunile Cyber Smart Defence (CSD), specializată în soluții de securitate cibernetică și cu afaceri de 8,3 milioane de lei în 2024, operațiune în urma căreia a preluat integral controlul CSD, conform datelor Profit.ro.

Vânzătorul titlurilor a fost Mădălin Dumitru, fondator și director general al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

"Finalizarea integrării Cyber Smart Defence în structura globală Stefanini marchează o etapă firească în evoluția unei companii pe care am construit-o cu viziune, rigoare și angajament pentru excelență în cybersecurity.

CSD a fost creată pentru a livra servicii ofensive de securitate la standarde internaționale, iar faptul că o organizație de talia Stefanini a ales să includă această expertiză în portofoliul său global validează parcursul nostru și valoarea adăugată generată în timp.

Contribuția mea rămâne activă în zona de inovare cibernetică, dezvoltare strategică și scalare internațională. Rămân implicat în proiecte care combină cybersecurity cu AI, într-o perioadă în care amenințările digitale evoluează accelerat, iar nevoia de leadership real în acest domeniu este mai mare ca oricând.

Cyber Smart Defence rămâne o dovadă că România poate exporta competență, viziune și relevanță tehnologică la nivel global", a transmis Mădălin Dumitru, fondator Cyber Smart Defence, la solicitarea Profit.ro.

Profit.ro a anunțat în exclusivitate, în toamna anului 2020, că Stefanini a intrat în acționariatul CSD cu o cotă de 60%, acțiunile fiind cumpărate de de la Mădălin Dumitru.

În toamna anului 2019, Stefanini a anunțat lansarea unui joint-venture în România, Stefanini Infinit, o companie de marketing digital full service, înființată în parteneriat cu frații și antreprenorii Alexandru Cernătescu și Andrei Cernătescu, proprietarii agenției de comunicare digitală Infinit Solutions Agency.

FOTO Hotelul Palace, simbol al Constanței, preluat de germani, sovietici și statul român, va fi revitalizat cu centru spa CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Palace, simbol al Constanței, preluat de germani, sovietici și statul român, va fi revitalizat cu centru spa

"România a fost un motor de creștere și de inovare pentru grupul nostru, organizația noastră s-a extins pe piața locală continuu și a jucat un rol din ce în ce mai important nu numai în piața locală, dar și la nivel european. Birourile noastre regionale sunt aici, avem aici una dintre cele mai mari echipe și aici continuăm să găsim noi oportunități interesante de a deservi mai bine clienții noștri globali, răspunzând unor nevoie de business care evoluează constant", a declarat, atunci, pentru Profit.ro Farlei Kothe, directorul general al Stefanini EMEA.

Cu un  număr mediu de 14 angajați, afacerile CSD au atins 8,3 milioane de lei în 2024 (+10% față de 2023), iar pofitul a coborât cu 21%, la 1,5 milioane de lei.

ULTIMA ORĂ OFICIAL Crește TVA. Angajarea răspunderii Guvernului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OFICIAL Crește TVA. Angajarea răspunderii Guvernului

Subsidiara din România a companiei braziliene Stefanini a consemnat în 2024 o cifră de afaceri de 359,33 milioane de lei, de la 358,76 milioane de lei în anul precedent. Profitul net a scăzut cu 43,8%, la 7,57 milioane de lei. Mai mjulte detalii AICI.

Înființată în urmă cu peste 30 de ani, Stefanini furnizează servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software.

Compania are o prezență directă în 41 de țări, prin cele 70 de birouri din întreaga lume și un portofoliu de aproximativ 500 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
stefanini
cyber smart defence
jpreluare