Tranzacție: Fortis, dezvoltator american de jocuri video, fondat de fostul șef al WB Games, preia studioul românesc Metagame

Tranzacție: Fortis, dezvoltator american de jocuri video, fondat de fostul șef al WB Games, preia studioul românesc Metagame
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mar 2022

Fortis, dezvoltator și publisher american de jocuri video, condus de fostul șef al WB Games, divizia de jocuri a gigantului Warner Bros., a achiziționat studioul local de jocuri Metagame, fondat de românii Dan Teodorescu, Daniel Nay și artistul ilustrator Noper, pe numele real Radu Pop.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înființată la București în 2016, Metagames Studios are în portofoliu jocurile Tap Busters și Zombieland, un idle-RPG bazat pe personajele filmului cu același nume.

Compania a obținut afaceri de 2,4 milioane de lei în 2020, ultimul an pentru care sunt disponibile date, și un profit net de aproape 667.000 lei, cu un număr mediu de 6 angajați.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Fortis și-a lansat oficial operațiunile miercuri. Compania este deținută integral de Las Vegas Sands, printre cei mai mari operatori de cazinouri din lume, având în portofoliu, printre altele, cazinourile Marina Bay Sands (Singapore), The Venetian Macao și Sands Macao în Macao, China.

Din echipa fondatoare fac parte Steven Chiang, președintele Fortis și fost vicepreședinte executiv pentru studiourile globale la WB Games, Shawn Foust, directorul operațional al Fortis, fost director executiv al WB Games și CEO al Plexchat, precum și Calvin Lau, fost lead designer pentru mai multe jocuri de succes, actualmente director de produs la Fortis.

Tranzacție: Fortis, dezvoltator american de jocuri video, fondat de fostul șef al WB Games, preia studioul românesc Metagame

Fortis și-a construit portofoliul de start achiziționând Metagame în România și studiourile de jocuri Doppio Games (Portugalia) și Oktagon Games (Brazilia).

Pe lângă cele trei țări, Fortis are echipe în SUA, Marea Britanie și Canada, cu peste 150 de angajați și campanii active de recrutare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
metagame studios
jocuri video
fortis
preluare
achizitie
dan teodorescu
daniel nay
noper
zombieland
steve chiang