Tranzacție în IT: Americanii de la DataArt intră în România. Planuri de dezvoltare la Cluj

Tranzacție în IT: Americanii de la DataArt intră în România. Planuri de dezvoltare la Cluj
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 sep 2022

Compania americană de inginerie software DataArt, cu 6.000 de angajați și peste 20 de birouri la nivel internațional, a preluat firma de dezvoltare software Lola Tech, inclusiv subsidiara din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Fondată în 2009 de Luke McNeice, Lola Tech proiectează și dezvoltă soluții digitale în sprijinul creșterii afacerilor companiilor. Compania are birouri în Londra și Cluj-Napoca și peste 100 de angajați în total.

DataArt intenționează acum să investească în hub-ul din Cluj și să crească echipa locală de specialiști.

Biroul din Cluj “va juca un rol semnificativ în accelerarea și consolidarea ofertelor regionale ale DataArt”, potrivit companiei.

Tranzacție surpriză: Grupul francez Alten cumpără Qualitance, companie românească înființată de către Radu Constantinescu și Ioan Iacob CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Grupul francez Alten cumpără Qualitance, companie românească înființată de către Radu Constantinescu și Ioan Iacob

“România are un sector tehnologic vibrant și o bogăție de talente excepționale. Suntem încrezători că decizia noastră de a ne extinde în această țară reprezintă un pas important în activitatea noastră globală", spune Eugene Goland, directorul general și fondatorul DataArt.

Lola Tech România a încheiat anul trecut cu un profit net de circa 1,3 milioane de lei, aproape dublu comparativ cu câștigul de 680.000 de lei raportat în 2020. Afacerile au scăzut ușor, de la 7,7 milioane de lei la 7,3 milioane de lei.

Cu sediul la New York, DataArt are 6.000 de angajați și o rețea de peste 20 de birouri în SUA, Europa, Orientul Mijlociu și America Latină, având printre clienți branduri globale majore, precum Unilever, Priceline, Ocado și Flutter Entertainment.

În Europa, compania este prezentă în Marea Britanie, Elveția, Germania, Ucraina, Serbia, Polonia și Bulgaria, printre altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
dataart
inginerie software
lola tech romania
lola tech cluj
achizitie
preluare
investitii dataart cluj napoca